• Doelpuntrijk aan Zee

    Voor de wedstrijd van vandaag hebben we eerst de wedstrijd van vorige week nog even de revue laten passeren. Ondanks een veldoverwicht lukte het ons niet de overwinning binnen te slepen. Eenmaal voor het doel van de tegenstander ging het mis en ontbrak een stukje agressiviteit. De wil om ook echt die goal te maken. Om het voor de doelgroep beeldend te maken: wat zal oma vragen als je straks thuis komt en ze zit daar op de wekelijkse koffievisite? Vast niet wat het percentage balbezit was. Of het aantal corners dat we hebben gekregen. Nee, simpel. Gewonnen? Daarna zal ze vragen met hoeveel en of je nog gescoord hebt. Voetbal gaat primair om het maken van doelpunten en het voorkomen van tegendoelpunten. Kortom, winnen.
    Door een blessure van Bram en ziekte van Bjorg moeten we het voorin even iets anders invullen en vinden we Luuk O in de spits en Mika op rechtsbuiten. Na drie minuten kunnen we al juichen. Na een prima aanval over links staat Mika rechts in het strafschopgebied te wachten om uit te halen (0-1). Al snel blijkt dat deze tegenstander van een ander kaliber is dan Bloemendaal vorige week. Veel meer dan toen kunnen ook de verdedigers zich bemoeien met aanvallen, hetzij via Xander of Brett over de flanken of via het inschuiven van de center backs Stef of Mykai. Met resultaat. Een poeier van afstand van Mykai. Goal (0-2)! De 0-3 van Mika is een kopie van de 0-1 en Stef bemoeit zich er ook maar eens mee en haalt van een meter of twintig doeltreffend uit. Zo staat het na 25 minuten 0-4. Voor rust komt ook Luuk M nog op het scorebord zodat we met een comfortabele voorsprong gaan rusten (0-5).
    In de rust beloven we geconcentreerd te blijven voetballen om zo het positieve gevoel vast te houden. Dat lukt maar deels. Wijk aan Zee gaat agressiever spelen en bij ons is het heilige moeten er wel vanaf. Pas in het laatste kwartier weten we de score uit te breiden via Luuk M (0-6) en Jayden (0-7). In de laatste minuut krijgen we nog een penalty als Brett wordt neergehaald in de 16 door een gefrustreerde kustbewoner. Hij mag hem zelf nemen en faalt niet. Eindstand 0-8.
    Na afloop zijn we blij met de goals en de overwinning maar heerst er ook realiteitszin. Wijk aan Zee was geen maatstaf en mag met alle respect nu al als zwakste broeder van de poule aangemerkt worden. Volgende week zaterdag rond een uur of twee, na de wedstrijd tegen Volendam, kunnen we beter vaststellen of er progressie is gemaakt. Tot dan!

    Coach Raymond
rfwbs-slide