• Doelpuntloze start van het competitieseizoen voor meiden van MO15-1

  In een zonnig en winderig Avenhorn werd er afgetrapt voor de nieuwe competitie in de eerste klasse poule C. Helaas had de griep ook toegeslagen bij de meiden, gelukkig hadden we invalster Yara zodat er toch nog 11 meiden waren, maar dus helaas geen wissels.
  De eerste helft had Sporting het zonnetje en de wind tegen dus dat was nog even aftasten, nou ja even: het aftasten duurde zo ongeveer de hele eerste helft. De beide teams zaten kort op de bal, dus er was nauwelijks ruimte om de bal te spelen. Vanwege de wind en de zon drong Kwiek de meiden wel vaker terug op de helft van Sporting, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Sporting hield prima stand. Kwiek mocht iets vaker een corner nemen maar keepster Fleur ving de bal dan weer keurig op. Ruststand: 0-0.
  De verwachting van het publiek dat heerlijk op de tribune uit de wind en in het zonnetje zat, was dat Sporting, nu ze de elementen meer mee hadden de tweede helft wel zou gaan winnen. Inderdaad ging het de tweede helft makkelijker: de ingooien en uittrappen kwamen stukken verder waardoor het grootste deel gespeeld werd op de helft van Kwiek. Maar Kwiek had ook een goede verdediging die geen ruimte gaf en daardoor kwamen er nauwelijks echte kansen. Ook begon het tegen te werken dat de meiden geen wissels hadden: een frisse impuls hadden ze goed kunnen gebruiken om de aanvallen daadwerkelijk om te zetten in doelrijpe kansen, nu kwamen er wel kleine kansjes maar de kracht en snelheid ontbraken om dit om te zetten in daadwerkelijk gevaar, laat staan doelpunten.
  Ondanks dat we gewend zijn aan veel doelpunten was dit al met al een terechte eindstand. We gaan zien hoe het de meiden verder zal vergaan in deze competitie met overwegend Westfriese tegenstandsters.
  Het was weer een heerlijk middagje.
  Een voetbalmoeder