• Doelpuntloze start

    De winterstop is afgelopen dus het was weer gezellig druk op het terrein van Sporting. De MO17-1 heeft er weer zin in, maar de echte scherpte ontbreekt deze wedstrijd. Toch begint Sporting een stuk sterker, al snel kan Fleur M op het doel af, maar de Uitgeester verdediging weet haar op het nippertje van de bal af te zetten. Vlak daarna heeft Julie vrij spel, maar ook zij krijgt te veel tijd en dan blijkt maar weer dat de makkelijkste ballen de moeilijkste zijn: Tijd om na te denken en dus maakt ze een verkeerde keuze en de bal gaat naast. Deze helft staat Noé op doel omdat Demi vorige week geblesseerd is geraakt. Ze heeft weinig te doen. Het grootste deel van de eerste helft speelt zich af op de helft van FC Uitgeest. Toch krijgt Uitgeest af en toe ook een kansje, doordat Sporting verzuimt om de aanval te onderbreken.
    Fleur M schiet de bal op het doel, de bal wil er weer niet in. De tegenaanval van FC Uitgeest wordt afgestopt door Shanou, Lisanne versiert dan een soort van korte corner, maar de bal raakt via Lucia in de kluts en wil weer niet in het doel. De aanvallen gaan nu over en weer en voor het eerst moet Noé echt in actie komen. Sporting drukt niet echt door en FC Uitgeest krijgt steeds meer speelruimte, vlak voor rust kunnen ze de 1-0 maken maar Noé weet de bal met een duik knap naast het doel te tikken. Zonder doelpunten is het rust. Het zonnetje heeft inmiddels plaatsgemaakt voor donkere wolken en aanwakkerende wind, tijdens de rust barst een flinke bui los, maar we zitten droog aan de limonade, thee en koffie.
    Als de bui en de pauze voorbij zijn, start Sporting weer voortvarend. Fleur V. krijgt een dot van een kans, maar ze schiet naast. Invalster Isabelle krijgt een kansje maar met wat tegenwind is de afstand te groot om gevaarlijk te zijn en de keepster weet er wel raad mee. Fleur M blijft ook proberen om toch die bal in het doel te krijgen, na aangeven van Noé die deze helft weer in het veld meedoet, maakt ze een mooie actie, maar ook deze sterft in schoonheid. Roos dolt ondertussen een tegenstandster die een kop groter is.
    De tweede helft staat de langste van het stel op doel, Lisanne en dat is maar goed ook: ze weet een lob van FC Uitgeest ternauwernood over het doel te tikken. Daarna blijft Sporting voor het doel prutsen en FC Uitgeest wordt steeds gelijkwaardiger, ze krijgen meer kansjes, maar gelukkig let Abir goed op. FC Uitgeest krijgt nu meer corners, maar die zijn niet echt gevaarlijk. Noé krijgt een kans, de keepster lijkt flink te gaan blunderen, maar helaas is ze toch op tijd om het rollertje voor de doellijn op te rapen. Wat er ook geprobeerd wordt, met name door Fleur M en Noé: het wil gewoon niet lukken. Gelukkig is FC Uitgeest ook niet effectief: de meeste ballen gaan recht op keepster Lisanne af, maar het wordt al met al toch nog spannend, want tja: als je niet scoort, dan win je niet… Gelukkig weet FC Uitgeest ook niet te scoren en eindigen we doelpuntloos, terwijl het met gemak 3-2 had kunnen zijn.
    Volgende week wacht RCZ, die hebben er vandaag 12 ingeschoten…. Het moet dus beter volgende week! Hard trainen meiden, dan gaat het lukken!
rfwbs-slide