• Doelpuntenfestijn voor O8-1

    Met een heerlijk zonnetje en de nevel over de velden rijden we in alle vroegte naar AFC’34 in Alkmaar. Daar wacht de JO8-1 voor de eerste competitiewedstrijd. We missen vandaag helaas Joris, dus we spelen nog een keer zonder wissel.

    Het startsein klinkt en binnen een minuut geeft de keeper van AFC een “voorzet” op Boaz, die geen seconde aarzelt en de 0-1 maakt. Even later volgt een tweede kans met een mooie rush van Don op links en een voorzet op Siem, die net doel mist. Ties onderschept de uittrap van de keeper, maar de vijf overige veldspelers beletten hem het scoren. De 0-2 laat niet lang op zich wachten, wanneer Boaz na wat passeerslagen de bal in het net jaagt. Onze snelle en behendige Walter wringt zich naar voren en schiet op het doel, maar de keeper vangt de bal. Ties speelt zich vanuit een moeilijke hoek vrij met een scherpe draai en schiet fraai de 0-3 in de linkerhoek. Na een aanval-poging van AFC onderschept Boaz de bal, sjeest op het doel af en maakt de 0-4. Lucien, die het doel de eerste helft bewaakt, heeft niet veel te doen. Siem helpt hem daar prima bij: hij staat als een rots te verdedigen en laat bijna geen AFC-er voorbij de middellijn komen. Maar uit een vrije trap doet zich toch een kans voor. Helaas voor hen tikt Lucien de bal vlak voor de doellijn weg.
    Ties is aan zet en geeft de bal prachtig mee aan Don. Hij haalt uit, maar de bal scheert net voorlangs het doel. De uittrap van de keeper gaat wederom niet helemaal zoals hij in gedachten had. Boaz onderschept de bal en schiet eerst recht op de keeper om in de rebound alsnog de 0-5 te maken. AFC heeft de aftrap nog niet genomen, of Ties onderschept de bal en maakt de 0-6. Een voorzet van Walter op Boaz resulteert in de 0-7. Vanuit een rush over links schiet Boaz beheerst en geplaatst de 0-8 in de linkerhoek. Vlak voor rust werkt Ties zich uit een kluwen AFC-ers en weet de bal bij Walter te krijgen. Walter tikt door naar Boaz, die in één keer uithaalt en de ruststand genadeloos op 0-9 zet.

    De 2e helft staat Walter op doel. De opstelling is wat gewijzigd: Lucien, Don en Ties in de voorhoede en Siem en Boaz in de verdediging. Ties verovert al vrij snel de bal en jast het 10e doelpunt erin. Niet veel later zet Boaz voor op Lucien, die de 0-11 maakt. Bij de spelhervatting verovert Don de bal en maakt de 0-12. AFC krijgt een corner: de bal scheert vlak voor het doel langs. Voordat een AFC-er deze erin wil wippen, schopt Walter hem keihard weg. Een pass van Don op Lucien lijkt te hard, maar vlak voordat de keeper bij de bal is geeft Lucien net het juiste zetje mee: 0-13. De jongens van AFC komen niet echt aan bod en lijken de tactiek te veranderen: nog meer op een kluitje voetballen. Dit leidt tot een hoop drukte en geharrewar in het doelgebied van AFC. De eerste poging van Don ketst op de keeper terug, Ties probeert het in de rebound maar ook bij hem staat de keeper in de weg. Uiteindelijk weet Don de bal toch achter de doellijn te krijgen (0-14). Boaz dribbelt in, schiet naar Don, Don zet voor op Ties, die eenvoudig de 0-15 maakt. Lucien tekent voor de 0-16, Ties zorgt met z’n chocoladebeen voor de 0-17 en 0-18 met een lobje over de keeper. Don sluit de doelpuntenreeks en zet de eindscore op het bord: 0-19.

    Ook al was het een vrij eenvoudige overwinning, het was mooi om te zien hoe jullie tot de laatste minuut bleven knokken om de bal te veroveren. Op naar volgende week, dan wacht ons een derby: de thuiswedstrijd tegen Fortuna.