• Dit was 2018

    De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018. Tijd om terug te kijken op een bewogen eerste seizoenshelft. Die startte voor ons in de 1e klasse met een mix van overwegend spelers van O13-2 en O13-3 van vorig seizoen. De 1e klasse bleek al snel een stapje te hoog waardoor we het seizoen mochten hervatten in de 2e klasse. Ook daar konden we niet veel punten bij elkaar schrapen, maar wie alleen daar naar kijkt doet het team tekort. Dan heb je gemist dat het team naar elkaar is toegegroeid, dat we veel meer punten verdiend hadden dan we uiteindelijk hebben en dat we ook de topploegen goed weerstand konden bieden. Fortuna O14-2, de kampioen, had het lang lastig tegen ons en kon alleen het verschil maken uit spelhervattingen. Tegen Volendam O14-2, de uiteindelijke nummer twee op doelsaldo, hadden we heel lang uitzicht op een resultaat. Alleen tegen Purmerend O14-2 hadden we nergens recht op. Tegen de andere teams waren we op z’n minst gelijkwaardig maar vaak beter.
    Ook vandaag, tegen Assendelft, nummer drie in de stand, konden we voetballend weer goed mee. Daar lag het niet aan. De uitdaging zit toch vooral in het verbeteren van het spel in de eindfase. Want hoezeer we ook ons best deden, tot echte uitgespeelde kansen kwamen we niet. Ik herhaal mezelf, maar we maken nog te vaak de verkeerde keuze of anders is de eindpass niet nauwkeurig genoeg. Omdat wij ook goed stonden gaven we weinig kansen weg en moet het voor de neutrale toeschouwer niet echt een leuke wedstrijd geweest zijn. Uiteindelijk zou Assendelft het minieme krachtsverschil toch uitdrukken in de score, 2-0. Beide goals eerlijk verdeeld over één helft.
    Terugkijkend denk ik dat het grootste winstpunt is dat gelukt is om van O14-2 een echt team te maken. Het staat en het zal alleen maar beter worden als we na de winterstop weer kunnen beschikken over een fitte Tijn en ook Bram weer zal aansluiten na lang blessureleed. Met Bram hebben we wat meer opties voorin en dat is een prettig vooruitzicht. Zo kijk ik ook uit naar de hervatting van de competitie en onze deelname aan het toernooi in Aalborg, Denemarken. 2019 beloofd wat. Voor nu wil ik jullie fijne feestdagen wensen en de spelers bedanken voor hun inzet en strijd en de ouders voor hun support en betrokkenheid. Tot volgend jaar!
    Coach Raymond
rfwbs-slide