• Dickie, let je op!!!

  Het was zo maar een regenachtige zaterdagmorgen in oktober op zo maar een voetbalveld in Krommenie waar de plaatselijke helden van Sporting Krommenie JO8-3 zo maar kwamen opdraven om zo maar een tegenstander uit Koedijk op zo maar een nederlaag te trakteren. Direct na de aftrap werd duidelijk dat het Sporting menens was, Koedijk werd onder druk gezet maar die wisten de eerste minuten van geen wijken en ze kwamen er af en toe zelfs gevaarlijk uit, maar gelukkig wist keeper Max een achterstand te voorkomen. Nadat Koedijk een aantal aanvallen van ons succesvol had weten af te slaan, werd langs de zijlijn al gemompeld dat dit best nog een een zwaar potje zou kunnen worden. Maar toen Nick eenmaal de verdiende 1-0 voorsprong in de verre hoek had geschoven was het hek van de dam. Sporting speelde als nooit tevoren. Keer op keer wisten de mannen elkaar blindelings te vinden. Vlot combinerend werd Koedijk vervolgens opgerold met vloeiend aanvalsspel dat zijn weerga niet kent. Ouderen langs de lijn vergeleken het met het \"Totaalvoetbal\" van Cruijff en de zijnen waarmee Nederland zich in de jaren '70 van de vorige eeuw op de kaart zette. De Hollandse school is gelukkig weer helemaal terug op velden. Dick Advocaat mag hier echt een voorbeeld aan nemen, want wat het publiek kreeg voorgeschoteld was een lust voor het oog en de manier om te laten zien hoe je aan het doelsaldo werkt. Maar dit terzijde.
  Zoals gezegd stonden de kanjers na de 1-0 van Nick aan. Na een prachtige vloeiende aanval over een schijf of 8 belandde de bal bij Luuk wiens droge schot onhoudbaar bleek voor de keeper, 2-0. Hierna liet Nick zien dat hij vanaf nu elke vrijdag hamburgers moet eten. Eerst maakte hij vanuit een scrimmage 3-0. Vervolgens gaf hij een schitterende diepe bal van Thomas in een keer briljant voor zodat Dishairo de 4-0 met een mooi schot uit de draai aan kon tekenen.

  Na de time out waarin Thomas de plek onder de lat van Max overnam en Daan en Giovanni in het veld kwamen ging Nick onverdroten verder. Na goed voorbereidend werk van Giovanni die hem op links de diepte in stuurde, wist hij de 5-0 fabuleus met een afgemeten krul in de kruising te draaien. Max buffelde weer als vanouds op het middenveld en na een goede een-twee met Daan wist hij de vrijstaande Dishairo te bereiken die met een fraaie schijnbeweging de keeper omspeelde en zo 6-0 maakte. Nick had nog niet al zijn kruit verschoten zo bleek, want de 7-0 kwam van zijn schoen nadat hij mooi was vrijgespeeld door Giovanni. Daarna volgde nog een fraai staaltje van one-touch voetbal waar de liefhebbers langs de lijn van smulden. Via Max, Daan, Giovanni en Nick belandde de bal weer bij Daan die zonder twijfel de 8-0 binnen knalde. Het publiek begon al \"10, 10, 10, 10\" te scanderen en werd voor rust al beloond. Dishairo kreeg het weer op zijn heupen en wist met twee vrijwel identieke ongeëvenaarde solo's de Koedijker defensie te slechten en zodoende 9-0 en 10-0 op zijn naam te zetten.

  De rust werd deze keer ook echt gebruikt om uit te rusten want meer dan een: \"Prima jongens, ga zo door!\" hadden de leiders niet nodig. Met Nick op doel en met Luuk en Clint weer binnen de lijnen werd de doelpuntenjacht weer vrolijk ingezet. Deze week vond Clint het zijn tijd voor de \"4 minuten van Clint\". Luuk, vorige week nog auteur van zijn \"4 minuten van...\" wist Clint in zijn \"4 minuten van...\" vier keer in kansrijke positie te brengen en evenzoveel keer schoot Clint de bal achter de kansloze Koedijk keeper, 11-0, 12-0, 13-0 en 14-0.
  Na een mooie combinatie met Max en Giovanni bedient laatstgenoemde Daan, die met een droge schuiver de 15-0 binnen schiet. Luuk ziet een prachtig afstandsschot door de keeper weg gebokst worden maar Clint is er als de kippen bij om rebound en daarmee de 16-0 over de doellijn te prikken. Hierna volgt nog een mooie actie van Daan over de as van het veld en zijn pass wordt door Thomas uitmuntend opgepikt en bekeken in de verre hoek geplaatst, 17-0. Hierna vond Luuk dat hij er ook nog wel weer een paar mocht maken een na drie keer goed doorzetten wist hij de Koedijker afweer met drie fantastische schoten te verslaan, 18-0, 19-0 en 20-0. Hiermee was ook gelijk de eindstand bepaald.

  Kerels, wat hebben jullie een fantastische pot gespeeld. Niet te geloven hoe snel jullie groeien naar een hecht team dat ook echt als een team speelt met prachtig combinatievoetbal, heerlijke steekpasses en schitterende een-tweetjes. Volgend week waarschijnlijk wel iets meer tegenstand bij HSV uit, maar als jullie weer zo spelen deze pot, moet dat toch weer 3 punten opleveren.
rfwbs-slide