• Degelijke overwinning voor meiden MO15-1

  Degelijke overwinning voor de meiden van MO15-1.

  Tegen Hercules gingen de meiden flitsend van start, binnen no time kon Kenza voor de keepster komen, maar helaas was het nog iets te snel om ook daadwerkelijk te scoren. Maar al snel volgden een corner en een bal op de paal. Keepster Fleur was er vandaag niet bij en Lisanne nam haar taak over, maar ze had niet al te veel te doen: een balletje vangen, een keertje de bal wegtrappen en dat was het. Na 20 minuten werd ze afgelost door Floor, de keepster van MO15-2. Ondanks dat Sporting haastig en dus slordig speelde, bereikte ze wel regelmatig de achterlijn. Vanaf rechtsvoor lukte het Kenza om op vreemde wijze de bal toch in het doel te werken, het balletje leek voorlangs het doel te gaan maar krulde net genoeg om via de 2e paal toch heel zachtjes over de doellijn te rollen. De coach van Hercules deed nog net of hij niet telde, maar wij noteerden toch echt: 1-0.
  Vlak daarna probeerde Noé het nog een keer, maar dit keer ging de bal wel voorlangs. Ondertussen troefde Noa S. op het middenveld de tegenstandsters af met haar toverkunstjes. Zij hield hierdoor balbezit en kon de bal afgeven naar de aanval. Uiteindelijk was het na een mooie aanval notabene Lisanne, die net nog op doel stond, die netjes vrij stond voor het doel. In eerste instantie schoot zij tegen de tegenstandster, maar daarna schoof zij de bal keurig in de rechterhoek: 2-0
  De tweede helft werd het spel van Sporting wel beter en werden er veel corners binnen gesleept. In tegenstelling tot vorige wedstrijden kwam er al meer gevaar uit de corners. Bij de derde was het dan ook eindelijk raak: De bal kwam prima voor het doel en Fleur M. kon 3-0 aantekenen.
  Daarna kon Hercules wel weer iets terug doen, maar de bal belandde in het zijnet en ook Hercules kreeg nog een corner, maar meer kreeg Floor niet te doen.
  Op het eind kon Kenza nog in de aanval, maar doordat ze 2 speelsters om zich heen had die haar vloerden, werd dit geen doelrijpe kans. Helaas vond de scheidsrechter het niet nodig om haar een vrije trap mee te geven. Sporting bleef wel spelen op de helft van Hercules zodat de keepster daar nog wel in actie moest komen op een bal van Kenza en schoot Lisanne nog in de handen van de keepster, maar dat was het dan ook wel. Gezien het aantal kansen dat Sporting kreeg is 3-0 een prima score. Hercules is geen enkel moment echt gevaarlijk geweest. De meiden staan dus nog steeds aan kop, maar voelen de hete adem van Zeeburgia in de nek. Zeeburgia heeft minder wedstrijden gespeeld, maar ook minder verliespunten en zij kunnen dus Sporting nog voorbij in het klassement.

  Een voetbalmoeder