• De zeven-minuten-superstart

  De ongeslagen koploper Purmersteijn schrikt zich een hoedje. Onze mouwen zijn opgestroopt. We laten ons niet omver duwen. Sporting Krommenie JO10-2 is meteen gevaarlijk en geconcentreerd. We domineren en krijgen twee open kansen om te scoren. De uitwerking van de fanatieke warming up doet uitstekend automatisch zijn werk. Het bloed stroomt vlot door de lichamen. Op de achtergrond dendert een sneltrein voorbij. Zo voetballen Levi, Max, Stijn en Stijn, Sander, Mees, Marit en Antonio ook. In een krachtig tempo. Het gaat gesmeerd. Tot de zevende minuut. Purmersteijn blokkeert ons spoor met een hoge verrassende boogbal. Die raakt de bovenleiding van het doel en rolt over de witte lijn heen. Daar stopt onze trein. De zeven-minuten-superstart vijftig minuten volhouden is tegen deze taaie Purmersteijn JO10-3 locomotief een onmogelijke taak.

  We bieden genoeg tegenstand in de eerste helft en laten ons niet helemaal wegtikken. Wat we ook proberen in de moeizame tweede helft; het verschil in de onderlinge kwaliteiten is zichtbaar. Marit heeft nog een paar katachtige reddingen. De verdediging krijgt veel tegengoals maar die linie vertoont stabielere momenten als geheel. De uitdaging zit in: het middenveld en de aanval op orde krijgen. Dan kan niet even 1-2-3 op een zaterdagochtend geregeld worden. Soms heb je als team ook gewoon een beetje geluk nodig. Dat ontbreekt.

  Sporting Krommenie is een lieve, gezellige, vriendelijke familieclub. Dat is een mooie traditie die moet blijven bestaan. Geen blabla. Lekker met plezier voetballen. Zoals het hoort te zijn. Aardige teams en resultaten met af en toe uitschieters. Maar spelen tegen ´straatvechtertjes en straatvoetballertjes´ uit andere delen van Noord-Holland is vaak een zware opdracht. Dat moet groeien in de straten van Krommenie, Saendelft en tijdens de trainingen bij de club.

  Eindstand: 0-9. De kaarten in onze poule zijn geschud. Tegen drie van de vijf 'topteams' hebben we al gespeeld en kansloos verloren. Vijf andere ploegen zijn (als we naar de ranglijst kijken) bijna gelijkwaardig. Daar moeten wij ons op richten, daar valt wat te halen. Net zoals in die ene mooie winstpartij in de competitie tegen WSV (7-3).

  Hou de moed erin. Niet opgeven!

  VV
rfwbs-slide