• De wedstrijd die 5 minuten tekort duurde...

  Nog voordat er een haan gekraaid had, verzamelden de mannen van Sporting JO8-3 zich bij een verlaten Provily Sportpark voor hun eerste competitiewedstrijd uit tegen Jong Holland. Met gespannen bekkies werd de reis richting Alkmaar ingezet. Eenmaal daar aangekomen hadden de mannen in de kleedkamer gelukkig al weer praatjes voor tien (overigens best vreemd voor jochies van 6 en 7 jaar). Ze zouden wel even een miljoen doelpunten gaan maken. Dat dat achteraf makkelijk had gekund konden de sympathieke leiders, die dit jeugdige enthousiasme enigszins probeerden in te dammen, toen echter nog niet bevroeden. Na wat gesleep met doelen; Jong Holland had ons namelijk een doel voor, pak hem beet de JO-12 gegeven. Gelukkig was de vader van Nick wel al helemaal wakker en kon dit kort voor de aftrap nog worden hersteld.

  Klokslag twee over half negen klonk het fluitsignaal voor de aftrap en de leiders hadden nog niet eens in de denkbeeldige dug-out plaatsgenomen of de 0-1 was al door Luuk over de doellijn gedrukt. Kijk dat is scherp aan een wedstrijd beginnen, jongens. Klasse!!!
  Dat Jong Holland toch wel een tegenstander van formaat was, bleek echter al gauw. Amper waren we klaar met juichen om onze voorsprong of de lepe spits van Jong Holland had de gelijkmaker al op het scorebord gezet. Hierna volgde een periode waarop wij kans na kans wisten te creëren. Als we die allemaal zouden hebben benut, hadden we er inderdaad zo maar een miljoen kunnen maken. Nick speelde zich fraai vrij en schoot net naast. Luuk pikte een afgemeten voorzet van Max op maar zag zijn inzet net aan de andere kant van het doel verdwijnen. Op een fraaie dieptepass van Giovanni schoot Nick de bal even mooi in, maar de bal ging op miraculeuze wijze voorlangs. Daarna volgde nog een prachtig schot van Luuk, die de assist van Thomas op juiste waarde wist te schatten. Zijn puike schot had een beter lot verdiend dan de paal. Daan werd door Clint gelanceerd en ging alleen op de keeper af. Hij deed alles goed, maar de keeper deed het helaas nog net iets beter en wist zijn inzet knap te pareren. Ik zou makkelijk nog even door kunnen gaan met het op sommen van de kansen in de eerste helft, maar dan zou je kunnen denken dat het alleen maar eenrichtingsverkeer richting het doel van Jong Holland was. Jong Holland had echter een blonde krullenbol in de spits lopen die het blijkbaar wel vaker had gedaan want hij wist nog vier keer langs onze verdediging te soleren en aangezien het bij hem wel kans-goal was en hij rustig bleef oog in oog met onze keeper(s) bereikten we de rust met een geflatteerde 5-1 achterstand, die geen recht deed aan de verhoudingen op het veld.

  In de rust werden de mannen door hun leiders gecomplimenteerd om al de gecreëerde kansen en als we iets rustiger zijn voor het doel en wat meer overspelen naar elkaar komt het vanzelf goed. Dat de leiders niet alleen maar onzin verkopen en dat dit niet tegen dovemansoren was gezegd, werd aangetoond toen Clint de 5-2 op aangeven van Max heel bekeken in de uiterste hoek schoof. De toon was gezet en dat Jong Holland korte tijd later nog de 6-2 zou maken mocht de pret niet drukken. Na een aantal vlot lopende combinaties met Clint en Giovanni in een hoofdrol belande de bal bij Luuk die droog afdrukte en de 6-3 tegen de touwen joeg. Jammer genoeg wist Jong Holland met een spaarzame uitval de 7-3 te maken. Gelukkig voor ons wist Luuk na een duel waarin hij zijn lichaam goed gebruikte de achterstand weer te verkleinen, 7-4. Jong Holland wist nu nog eenmaal doel te treffen en na de 8-4 hadden de mannen er genoeg van. Ze hesen de broeken, stroopten de mouwen en spuugden in de handen. Thomas onderbrak eigenhandig iedere tegenstoot van Jong Holland en Daan werd continu in stelling gebracht hetgeen resulteerde in een loepzuivere hattrick van Daan die drie keer op rij scoorde en de stand 1 minuut voor tijd op 8-7 bracht. De mooiste van allemaal was de fraaie kopgoal die hij maakte uit een corner van Nick. Hier kan zijn grote voorbeeld Wout Weghorst nog een voorbeeld aan nemen. In de blessuretijd nog een grote kans voor Luuk om ons toch nog met een punt naar huis te laten gaan, maar heldhaftig optreden van hun keeper wist een terechte einduitslag te voorkomen. Als de wedstrijd 5 minuten langer had geduurd, hadden we gewonnen.

  Jammer jongens, dat we de punten niet mee terug naar Krommenie hebben kunnen nemen, maar de veerkracht die jullie de 2e helft hebben getoond, was van grote klasse en geeft de leiders alle vertrouwen voor de rest van het seizoen. Als we zo blijven voetballen komen de punten vanzelf.

  Een trotse leider
rfwbs-slide