• De Sjaak

  Wel thuisblijvers of mensen die na een andere voetbal wedstrijd gingen, jullie hebben wat gemist, namelijk hoe ik, de Coach de Sjaak werd.

  Verleden week zaterdag hadden we onze eerste bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld en deze, zoals vele van jullie dat hebben kunnen lezen, winnend afgesloten met 7-0 en dat in 2 x 45 minuten tijd. De tegenstander van deze zaterdag had al met 3-1 verloren van de tegenstander waar wij dus 7-0 van hadden gewonnen. Het zou dus best eens een makkelijke zaterdag kunnen worden, echter we moesten wel uit in Amsterdam-Noord (tuindorp) bij de Meteoor spelen. Dit zou tevens de eerste keer zijn dat we als een compleet team, op de oefen wedstrijd tegen OFC na, zouden gaan aan treden. Daarnaast was ook Demi aanwezig, die naast het bijhouden van de score, ook de opstelling aan de meiden bekend zou maken.

  We kwamen om ca 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd (12:30 uur) aan op plaats van bestemming. De auto’s werden aan de zijkant van de toegangsweg geparkeerd, waarbij zelfs 1 ouder de auto met zijn voorwiel op een boomstomp parkeerde (foto’s zijn in bezit van de desbetreffende dochter, je weet maar nooit waarvoor het goed is in de toekomst :) ).
  We gingen vandaag weer in onze uit shirts spelen om dat de tegenstander, witte shirts hadden en we toch een duidelijk onderscheidt wilde hebben. Nadat de dames zich hadden opgekleed, gingen we onze strijdplan voor deze wedstrijd aan de andere dames bekend maken. Dit hadden Demi en ik, de Sjaak, in de auto besproken waarbij ook Roos al op de hoogte gebracht was met haar nieuwe positie, namelijk doelvrouw 1ste helft.
  Zo gezegd zo gedaan, Demi naam het woord en vertelde de dames dat we een 3-4-3 gingen spelen en wie waar kwamen te staan (Demi werd wel gesouffleerd).
  We mochten zowaar op het kunstgras en begonnen erg rommelig onze warming-up, volgende wedstrijd wat meer als team dames.
  Wij begonnen met de bal en speelde de bal een beetje rond, en ik de Sjaak, had goed opgelet en de chronometer snel ingedrukt bij het eerste fluitsignaal. De tegenstander speelde redelijk open en wij konden al snel ons gang zetten richting doel. Onze voorhoede speelsters waren sneller en we speelde ook met veel druk vanuit het midden veld, achterin speelde we 1 op 1. Binnen ca 2 minuten wisten we al door de verdediging van Meteoor te breken en werd Noé op snelheid weggestuurd. Zij schoot van een afstand van ca 5 meter, loeihard op de keepster, de bal kwam weer terug en Noé kon vrij makkelijk de bal erin tikken.
  Hierna gingen de dames van Sporting vol op de aanval, Meteoor had nauwelijks de aftrap genomen of Fleur M. zat er onmiddellijk boven op. Ook hier was Fleur M, net als verleden week, een plaag voor de verdediging. Binnen 3 minuten na het eerste doelpunt werd de 2de gescoord. Hierna volgende bijna een soort sloop partij van de tegenstander. Onze midden-speelsters, Abir en Doris centraal, Noa, Valerie, Julie, Lucia, Famke (natuurlijk niet allemaal tegelijk,) onze andere half splers op de flanken, gaven druk naar voren. Onze 2 vaste verdedigers, Marith en Shanou, met soms Lucia en Famke erbij, zorgde ervoor dat Roos een saaie eerste helft kreeg en bezig was met het zoeken na madeliefjes op het kunstgras veld. Onze aanval speelsters, Noé, Fleur M, Fleur V en Lisanne, stoorde de tegenstander vroeg waarbij evt ballen ook door onze midden veld werden opgevangen.
  Ik heb mooie aanvallen gezien, mooie inswingers van corners en mooie doelpunten. De dames bleven de eerste helft vergeleken met de tegenstander in de hoogste versnelling spelen en voor dat ik het wist hadden we er al 5 bij de tegenstander inliggen en we moesten nog ruim 25 minuten in de eerste helft spelen.
  Gedurende de eerste helft werd er absoluut geen gas teruggenomen door de dames, de druk werd er vol opgezet hetgeen uiteindelijk resulteerde volgens onze telling in een 0-12 rust stand, echter de scheids, die overigens goed floot, had waarschijnlijk een doelpunt te weinig op zijn kaartje aangekruist.

  In de rust hadden we afgesproken dat we ook de 2de helft volle druk zouden spelen. Roos werd uit haar verveling verlost, ze had geen 1 madeliefje gevonden namelijk, en mocht de 2de helft ook mee doen. Lisanne mocht de 2de helft ons doel verdedigen, cq erin staan.

  De 2de helft had Meteoor waarschijnlijk besloten om niet weer zo open te gaan voetballen en besloten een 4-4-2 te gaan spelen. Meer mensen achter de bal. Desalniettemin was de druk die Sporting op hun spel legde nog steeds hoog, alleen nu had Meteoor een laatste vrouw, die goed haar lichaam gebruikte en bijna elke bal uit of corner schoot. We hadden mooie aanvallen maar kwamen minder snel tot scoren. De 2de helft konden we uiteindelijk nog 2 doelpuntjes maken, hetgeen de eindstand op 0-13 bracht.

  We hebben als team gevoetbald en gescoord waarbij de volgende speelsters het laatste tikje gaven tegen de bal waardoor we het als doelpunt konden rekenen.
  - Noé mocht 4 keer de bal erin tikken (eigenlijk 5)
  - Fleur M. tikte de bal 2 keer erin
  - Lisanne tikte de bal 3 keer erin
  - Lucia tikte de bal 1 keer erin
  - Fleur V tikte de bal er 2 keer in
  - Julie tikte de bal 1 keer erin.

  Na de wedstrijd zijn we met de ouders en het team de Mac bij Kadoelen onveilig gaan maken, ik de Sjaak, had namelijk tegen de meiden gezegd als we met 0-10 zouden winnen dan zou ik een rondje Mac geven. De 0-10 was al in de eerste helft 5 minuten voor rust signaal bereikt. Derhalve ik was de Sjaak.
  De Mac bij Kadoelen hoorde van dit en hebben de meiden na hun eten nog allemaal op een ijsje getrakteerd en de ouders kregen allemaal een kopkoffie aangeboden.
  Dames en Heren van de Mac bij KAdoelen als jullie dit verslag lezen , dank jullie wel.

  As woensdag moeten we onze inhaal bekerwedstrijd spelen tegen de nummer 2 van onze poule, dus dames, we moeten er volle bak er tegen aan en ouders, en andere mensen die geïnteresseerd zijn, er mogen maximaal 250 mensen na onze wedstrijd komen kijken ivm Covid-19 regels, dus wees er snel bij en bestel Uw tickets online.

  Jullie Coach V alias de Sjaak
rfwbs-slide