• De sint was toch in de buurt

  Op een koude ,maar zonnige, zondagmiddag stond op het Zaandijk complex vlakbij de Zaanse schans de wedstrijd Zaandijk Sporting Krommenie op het programma.
  Prima weer dus voor een lekkere pot voetbal.

  Op papier twee redelijk gelijkwaardige tegenstanders, dus de Zaanse derby beloofde een spannende wedstrijd te worden.

  Vanaf de aftrap ging het inderdaad gelijk op. Sporting kwam een aantal malen gevaarlijk door . Via de linker- en rechterflank kwamen er voorzetten die helaas niet konden worden afgerond.
  De scheidrechter zat er kort op en floot zeer kordaat. Vanaf de tribune werd zijn optreden wel gewaardeerd maar -achteraf - bleken de spelers daar toch anders over te denken.

  Ook Zaandijk zocht regelmatig de aanval en was een aantal malen dicht bij een doelpunt. Steeds weer echter zat daar een been van een Sporting speler tussen.
  De eerste helft waren de ploegen in evenwicht. Een 0-0 stand lag in het verschiet maar desondanks was de wedstrijd zeker niet saai. Na het fluitsignaal voor de rust zocht het publiek snel de warmte op van de kantine.

  De tweede helft vertoonde een ander beeld. Sporting zette meteen druk en zocht met goed combinatiespel de aanval. Zaandijk had moeite om de aanvalsdrift van Sporting het hoofd te bieden en was minder gevaarlijk dan in de eerste helft. Achterin stond het goed en de gevaarlijke spitsen van Zaandijk werden in toom gehouden.

  Dat was de verdienste van de hard werkende Sporting ploeg. Een scrimmage voor het Zaandijk doel zorgde voor twee blessures aan Sporting kant. Zowel Mike als Levent lagen op de grond . Hoewel de suporter geen idee waarom besloot de scheidsrechter Sporting daarop een penalty toe te kennen. Mike mocht het cadeau uitpakken en schoot onberispelijk binnen. 1-0.
  Levent kon niet verder voetballen en werd vervangen door Roel(tje).

  Ondanks het overwicht van Sporting waren er spaarzame uitvallen van Zaandijk, deze waren niet zonder gevaar, werd er niet meer gescoord. Na een overtreding van Sporting op randje strafschopgebied schoot Zaandijk de toegekende vrije trap op de lat waar Tinus dus het bekende engeltje had zitten.
  Er werd door Sporting nog twee maal gewisseld (Luc vervangen door Luuk en Job verving Matz ).
  Het hard werkende team van trainer Jordi wist de 1-0 voorsprong te behouden en ging na het laatste fluitsignaal juichend richting de kleedkamer.
  Na het goede voetbal deze week van de Nederlandse voetbaldames – en heren was deze wedstrijd (voor het Sporting publiek) een prettig toetje.
  De reporter heeft genoten van de inzet en het vertoonde spel. Een speciale vermelding nog voor de jonge garde die aan heeft gegeven prima mee te kunnen met het niveau en een aanwinst te zijn voor het team.

  De grazende supporter