• De perfecte push-up

  Een drie nul achterstand, vlak voor rust gelijk maken en op het einde de wedstrijd met 3-7 winnen. Heel knap van Sporting Krommenie JO11-2. Wat een lekker potje voetbal en wat mooi dat we dit hebben laten zien! Dik verdiend.

  Op 16 december 2017 hebben we tegen Wherevogels voor het laatst een competitie wedstrijd gewonnen, met het vorige team J010-2, in bijna dezelfde samenstelling. Toen hebben we in onze roodwit gestreepte shirts een gat in de lucht gesprongen, op een besneeuwd veld, elkaar omhelsd, blijdschap gevoeld, iets geproefd. Dit weekend stormde het en smaakte de zege weer zalig. Negen maanden hebben we hierover gedroomd. Na veel verloren duels, veel strijd, veel teleurstellingen, na veel harde lessen hebben we nooit opgegeven en er altijd erin geloofd. Die periode is met vallen en opstaan een goede leerschool geweest.

  We gingen in Zaandam tegen RCZ JO11-2 sterk van start. Helaas kregen we toch drie tegendoelpunten door drie listige uitbraken. Jongens, op het juiste momenten raakten jullie niet in paniek, jullie hebben een fantastische teamprestatie geleverd. Door samen te spelen, door over te spelen, elkaar te helpen, er wordt beter uitverdedigd, we zijn scherper in de mandekking, iedereen groeit en durft steeds vaker de vrije man aan te spelen, op het middenveld en voorin gunnen we elkaar een succesje, we geven assists, iedereen jaagt overal in de duels, we stonden ineens georganiseerd, met een betere concentratie. Super gedaan. Van begin tot einde. Deze overwinning staat en iedereen stond zijn mannetje.

  Voor Luke, Martijn, Jelle, Max, Stijn, Baron, Antonio, Mees, Sander, Levi begint het nieuwe seizoen als een avontuur in een jongensboek. Als het meezit kunnen we dit nog een paar keer herhalen. Maar we gaan de komende maanden ook moeilijke en zware tegenstanders treffen, JO11-1 ploegen. Het belangrijkste is dat zaterdag de eerste competitie wedstrijd een welverdiende opsteker is. Een heerlijk begin, goed voor het zelfvertrouwen, goed voor het plezier in voetbal, goed voor de prettige sfeer in het team.

  Score verloop: 0-3, 1-3 Baron, 2-3 Antonio, 3-3 Sander, 3-4 Mees (een schitterende vrije trap van afstand), 3-5 Stijn, 3-6 Mees, 3-7 Stijn.

  VV