• De Paal het grootste obstakel van Sporting Krommenie

  Na stormachtige zondagen met veel regen en wind was het afgelopen zondag eindelijk weer eens goed lenteweer. En twee ploegen die wilden voetballen. Kortom de ingrediënten voor een mooie pot waren aanwezig.

  1ste helft.
  Sporting Krommenie begon wat nerveus, onrustig aan de wedstrijd. Er waren wat schoten op het doel van Alcmaria maar die hadden weinig te betekenen.

  Na 10 minuten voetballen had Sprorting eindelijk een goede aanval maar helaas wierp deze geen vruchten af. Het spel van Sporting bleef wat onrustig en veel ballen werden gebracht of kwamen niet aan. Daarin tegen kwam Alcmaria langzaam in zijn spel. Maar dit had nog niet geresulteerd in een schot op doel.

  In de 20ste minuut kreeg Sporting een vrije trap rond de 16 meter. Sporting heeft een echte specialist (Levent Unlu) in vrije trappen. Na druk overleg voor de bal werd uiteindelijk de vrije trap genomen door Levent. En inderdaad hij is een specialist, maar helaas kwam dit keer de bal op de kruising lat/paal. Geen Doelpunt. Maar dit was wel voor Sporting het moment om op jacht te gaan naar het eerste doelpunt.

  Niet veel later in de wedstrijd heeft Sporting een corner. In het verleden scoorde Sporting veel uit corners. Tanno de Graaf was dan meestal ons geheim wapen. En inderdaad ook bij deze corner was dit het geval. Tanno stond helemaal vrij tussen twee verdedigers en kopte de bal prachtig in op de paal. Weer geen doelpunt.

  In de 36ste minuut had Alcmaria eindelijk een actie richting ons doel maar de grensrechter zag buitenspel.

  Na hervatting van het spel ging Sporting weer in de aanval en dit resulteerde met een schot op doel. Weer de paal. Weer geen doelpunt.

  Niet veel later had eindelijk Alcmaria een aanval opgezet en kopte de bal op ons doel maar dit leverde geen gevaar op.

  In de laatste minuten van de eerste helft was er een overtreding op Mike met als gevolg een vrij trap net buiten de 16 meter. Levent probeerde het nogmaals maar deze bal ging net over.

  Rust.
  In de rust hadden de supporters een goed gevoel over de wedstrijd. Alcmaria kwam niet echt in hun spel en Sporting Krommenie had genoeg kansen.

  2de helft.
  Alcmaria kwam heel sterk uit de kleedkamer. Wij weten niet wat er in de rust gebeurd is maar binnen 5 minuten moest Martijn al de eerste redding doen. Een goed schot op doel van Alcmaria.

  Sporting Krommenie pakte de draad weer op waar het in de eerste helft was gebleven.
  In de 20ste minuut weer een schot van Mike op het doel van Alcmaria en weer paal. En weer geen doelpunt.
  Het begint een beetje eentonig te worden, maar na een paar minuten was het de beurt aan Kevin om een schot op doel te lossen van Alcmaria. En ja hoor weer een goed schot en weer uiteraard de paal. En nog steeds geen doelpunt.

  Wij, supporters, vermoeden dat het engeltje van Alcmaria niet alleen op de lat heeft gezeten maar ook op de schouder van Djoi de Vries.
  Tot de 72ste minuut had Job Groot alles goed onder controle maar door een ongelukkige actie lag Job geblesseerd op de grond. Maar in plaats dat Sporting Krommenie de bal uitschiet zodat er blessure behandeling kan plaatsvinden voetbalt Sporting door met als gevolg dat Djoi de Vries van Alcmaria wel het net weet te vinden. 0-1 voor Alcmaria.

  Sporting Krommenie kon, na de nodige wissels, de draad niet meer oppakken en tot overmaat van ramp kon Djoi de Vries een onvervalste hattrick maken.

  Eindstand 0 – 3 voor Alcmaria Victrix stond op het “reclamebord”.

  Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om revanche. Volgende week speelt Sporting Krommenie uit de inhaalwedstrijd tegen Alcmaria Victrix. De Supporters hebben er vertrouwen in dat het dan wel gaat lukken om te winnen en zodoende aansluiting te vinden bij de top.

  De grazende supporters

rfwbs-slide