• De Mini Champions League: een echte wintereditie!

  De Mini Champions League: een echte wintereditie!

  Afgelopen zondag was Sporting Krommenie weer aan de beurt om de derde editie van de MCL van het seizoen te organiseren.

  We werden zondagochtend vroeg behoorlijk verrast door een flinke laag sneeuw die die nacht was gevallen. Even was er twijfel over afgelasting maar met de temperatuur en de wind was het eigenlijk best goed te doen. Al die bikkels dus goed aankleden en lekker voetballen in de sneeuw. Hoe uniek is dat?!

  Om 9.45 uur betraden de 65 kinderen van SVA, VVA, Saenden en Sporting Krommenie het veld begeleid door de clubliederen van de grote Champions League clubs. Eerst was daar natuurlijk de statiefoto van alle spelertjes in die witte wereld. Voordat we konden beginnen moesten eerst alle sneeuwpoppen aan de  kant worden gezet die de kids tijdens de warming-up hadden gemaakt!

   

  Daarna was het natuurlijk tijd voor het serieuze werk. In de tenue’s van o.m. Barcelona, AS Roma, Napoli, Bayern München, Manchester City en Ajax werd er weer fanatiek gestreden om de overwinningen. En dat ging allemaal onder de uitstekende leiding van de zes jeugdscheidsrechters die elke woensdag de mini’s van Sporting training geven. Hulde ook voor deze mannen!

  Ook mochten de kinderen penalty schieten op een "grote" keeper. Jeffrey Arens moest goed zijn best doen om de kogels van de mini’s te stoppen. Regelmatig mocht ‘ie de bal uit het net vissen.

  Na afloop was het natuurlijk tijd om in de kantine lekker door te warmen onder het genot van een warme oliebol die alle kinderen kregen van onze sponsor NicYnic Film en Annimatie (www.nicynic.nl).

   

  André van Meerendonk

  Coördinator mini’s

   

rfwbs-slide