• De jongens maken het spannend

  Voor de tweede keer in korte tijd treden de jongens aan tegen Limmen. Van horen zeggen begreep ik dat de ontmoeting tijdens de bekerwedstrijd zich vooral kenmerkte door lompe acties van de opponent. Waarschijnlijk om het spel in goede banen te leiden, zet Limmen een scheids in het veld. Dat werkt toch wel prima, moet ik zeggen: vandaag is het hakken en haken een stuk minder.

  Met Ties op doel en Boaz in de wissel start het spel. Het begint aftastend op het middenveld, met uitwijkingen naar beide doelgebieden. De eerste poging op doel is van Siem, die helaas naast gaat. Limmen laat dit niet op zich zitten en zet de tegenaanval in, maar Don houdt de uitbraak tegen. Ook Walter is een behoorlijke stoorzender voor de tegenpartij en beweegt zich behendig en snel over het veld. Er volgen serieuze kansen voor Limmen. De eerste belandt op de lat, de volgende weet Lucien te blokken. De corner die hieruit volgt, pareert Ties. Hij geeft de bal mee aan Don, die met een demarrage op rechts van behoorlijke afstand mooi links in het doel schiet. De 0-1 is een feit.

  Limmen is aan zet. Een van de spelers schiet van afstand, waarbij de bal via de verdedigende voet van Lucien helaas in ons doel land: 1-1. Het is een beetje stuivertje wisselen, waarbij Sporting verschillende kansen krijgt. Maar waarschijnlijk door de tegenstand, die ze tot nu toe nog niet echt hebben gehad, zijn ze wat gehaast en onstuimig. Ballen komen niet altijd aan en doelpogingen belanden naast en over het doel. Blijf goed kijken, de ruimte zoeken en samenspelen jongens: we hebben gezien dat jullie daar ontzettend succesvol mee zijn!

  Limmen breekt opnieuw uit, maar Ties let goed op en onderschept de bal. Hij geeft een goed geplaatste dieptepass op Boaz, die voorin helemaal vrij staat. Hij neemt de bal mee en krult hem beheerst naast de keeper in het net (1-2). De bal komt opnieuw in het doelgebied van Limmen. Niemand krijgt er echt vat op, tot Lucien het zat is en deze over de keeper in het doel schiet (1-3).

  Na de time-out krijgt Siem de bal van de tegenstander in zijn voeten gespeeld. Hij aarzelt geen seconde en haalt uit. De duik van de keeper voorkomt de 1-4 niet. Het spel komt er meer in, Sporting krijgt wat overwicht. Maar toch wankelt het een beetje achterin wanneer Limmen met twee man alleen Ties voor zich hebben. Gelukkig kiest het jochie ervoor om zelf te scoren in plaats van over te spelen naar zijn maatje die er veel beter voor staat. Het schot is alsnog gevaarlijk, maar Ties tikt deze netjes weg.

  Na de rust staat Boaz op doel. Het regent inmiddels. De combinatie met de stevige wind op dit open veld is geen pretje. De dug-out biedt voor de meeste (groot)ouders langs de kant de nodige beschutting. Blijkbaar zijn de Limmense boys tijdens het wegslurpen van de limonade getipt over de ruimte achterin. Tja, na steeds vooral aanvallend te (kunnen) spelen, is het even wennen om ook serieus te verdedigen. Ze maken er in ieder geval handig gebruik van en scoren in no-time 3x achter elkaar (4-4). En dat hadden er meer kunnen zijn, ware het niet dat Boaz een paar keer goed uitkwam en de bal wegtrapte. Een afstandsschot redt hij op het nippertje met zijn voet en ook de wakker geschudde verdediging weet erger te voorkomen.

  Het is hoog tijd voor een time out. Ik weet niet wat coaches Frank en Tjeerd hebben gezegd om de jongens weer op scherp te zetten, maar bij de eerste aanval na de minibreak zet Ties de woorden om in daden en schiet ons weer op voorsprong (4-5). Limmen trapt af, maar Don geeft ze geen kans ver van de lijn te komen. Hij onderschept de bal en maakt beheerst de 4-6.

  Limmen herpakt zich. Ze stormen op ons doel af en schieten, recht in de handen van Boaz. De volgende poging scheert voor het doel langs. Sporting recht de rug en stormt en masse naar de andere kant van het veld, waar het schot van Lucien in de touwen belandt: 4-7. Een corner belandt via via bij Joris, die hem tussen de benen van de tegenpartij en onder de duikende keeper door schiet: 4-8. Er volgen meerdere pogingen, maar Limmen is niet van plan nog veel prijs te geven. Sterker nog, ze pakken zelf nog een kans. Een speler staat helemaal vrij en heeft de tijd om goed aan te leggen. Boaz staat op scherp. De jongen doet er misschien nét iets te lang over, waardoor de aanstormende Don zich nog net op tijd ervoor werpt en de bal schitterend blokt. Het is tijd voor de laatste “ingooi” voor Don, ergens halverwege het veld. Hij dribbelt een beetje in, haalt uit en zorgt met zijn doelgerichte schot voor het laatste doelpunt. Met een 4-9 op het scorebord en een rondje penaltyschieten, verlaten de jongens het veld om lekker op te warmen onder de douche.

  Ondanks dat het samenspel bij vlagen swingde, zat de spirit er vandaag iets minder in. Maar wat hebben jullie je goed terug geknokt en de wedstrijd na de 4-4 weten te keren! Knap gedaan. Op naar volgende week, dan verwelkomen wij de Zeevogels thuis.
rfwbs-slide