• De 3e klasse !!!

  De eerste competitiewedstrijd van Sporting Krommenie was thuis tegen Saenden. Jawel, de kampioen van de 4e klasse van vorig seizoen. Een elftal met ook voor dit jaar titelaspiraties.

  Het weer deed goed mee en het was dan ook druk langs de lijn en op de tribune die steeds meer gebruikt wordt. De eerste krachtmeting was er gelijk een waaraan je wellicht iets kon afmeten. Na de eerste ronde van de KNVB beker glansrijk doorstaan te hebben met 9 punten en een doelsaldo van 10-0

  De opstelling was nauwelijks gewijzigd t.o.v. de bekerronde. Jop Mirck had zich weer aangesloten en was wederom aanvoerder.

  Scheidsrechter Van Schepen floot klokslag 14.00 af en het was direct Sporting Krommenie die vol druk zette. De ene aanval na de andere volgde en de eerste 10 minuten had Saenden het erg moeilijk tegenover de tegenstander die vorig jaar twee keer verslagen werd.

  Hierna nam Sporting Krommenie wat gas terug zonder dat het spel onverzorgd werd. Dat resulteerde in een behoorlijk kans van Kevin de Wit op rechts die helaas nipt naast mikte. In de 25e minuut was het Roel Meijns die zich uitstekend vrij speelde op links en vrij voor keeper Ido Bonnema kwam te staan. De redding deed ons denken aan die van Cassilas in de finale tegen Spanje. Met een ultieme poging redde hij uitstekend met zijn linkerbeen.

  In de 35e minuut was het Unlu die zich uitstekend vrij speelde maar zijn poging helaas naast zag gaan.
  Saenden probeerde wel druk te zetten maar de, ongeslagen, verdediging van Sporting voetbalde zich er goed onderuit.

  De rust werd aangevangen met een doelpuntloze eerste helft achter de rug.
  Toch werd Sporting Krommenie door de diverse supporters kansen toegedicht.

  De tweede helft liet in de beginfase een ander beeld zien. Sporting Krommenie ging wat meer achteruit voetballen en Saenden begon wat meer aan te dringen. Dit noopte keeper Martijn Mooij om enkele keren reddend op te treden. Een oude voetbalwet leek zich over de wedstrijd te ontfermen. Wel beter zijn, niet scoren en zodoende tegen een eventuele nederlaag aanlopen.

  Na 15 minuten leek SK weer grip op de wedstrijd te krijgen. Er werd weer goed gecombineerd op het middenveld zodat de buitenspelers weer gevonden konden worden. Ook de passes van achteruit van o.a. Jim Gielen splijten door de linies heen waardoor Saenden in de achterhoede steeds meer onder druk kwam te staan, en vergeet niet Daan Hakvoort ( later uitgeroepen tot Man of the Match) die onvermoeibaar was. Ook de recente versterking Mitchell de Vries voelt zich steeds beter in het Rood-Wit gestreept.

  In de 60e minuut maakte Max Opdam plaat voor de inmiddels van zijn zesde vakantie teruggekomen Mike Pirovano. Tot het einde van het seizoen kan hij leuke stede tripjes, apres-ski of strandvakanties uit zijn hoofd zetten. Dit gaf wat meer aanvallend impulsen waardoor er toch gekeken werd om de winst alsnog binnen te slepen.

  Tanno de Graaf kwam weer goed opzetten maar zag zijn dribbel helaas in schoonheid smoren in de verdediging van Saenden. Niet veel later kreeg hij een nieuwe kans. Een afgeslagen bal werd voluit op de pantoffel genomen. Helaas net over. In de 74e minuut mocht de jonge Max Schoonkeijt invallen voor leeftijdsgenoot Kevin de Wit die zijn meters wel gemaakt had.

  SK verdedigde wat meer vooruit waardoor de ruimtes krap werden. SK ging hier het beste mee om en ondanks dat het soms ‘vechten’ was tegen de beweeglijke spelers van Saenden kwamen er toch nog kansen voor SK. De meeste supporters hadden al genoegen genomen met een gelijkspel toen het Levent Unlu was die in de 86e minuut uitstekend raak schoot. Een enorm gejuich steeg op van de zijkanten. De eerste wedstrijd voor staan in de 3e klasse tegen een tegenstander die het SK altijd lastig maakt is er een van ongekende weelde. Unlu kreeg een publiekswissel en Job Groot maakte zijn opwachting in de 89e minuut.

  Trainer Rene Reijinga van Saenden had inmiddels zijn wissels verbruikt, toen bij een kopduel aanvoerder Jordy Araujo Poyato pijnlijk terecht kwam en de wedstrijd moest staken.
  In de extra tijd was het Roel Meijns die een, wederom, goede wedstrijd bekroonde met de 2-0. De uittrap van Martijn Mooij werd door hem opgepikt en na wat verwarring bij Saenden achterin was de overwinning van Sporting Krommenie een feit.

  Opgetogen spelers van Sporting Krommenie werden door iedereen gefelicteerd. Vanzelfsprekend waren de spelers van Saenden teleurgesteld al gaven ze na de wedstrijd ruiterlijk ( en sportief) toe dat Sporting Krommenie het betere van het spel had en meer inzet toonde.

  Gezien de overige korfbaluitslagen in de 3e klasse is het lastig in te schatten wat dit de rest van het seizoen brengt. Hercules, wat in de laatste minuten een 3-2 voorsprong omgezet zag worden in een 3-4 verlies tegen ,de volgende tegenstander van de jonge ploeg van Jordi van Beek, V.V. Bergen, en .....wat te denken van Ilpendam-Koedijk…. 6-2, Purmerend tegen Egmondia 7-3. Dat kunnen boeiende wedstrijden worden gezien de sterke verdediging , het steeds beter draaiende middenveld en effectieve voorhoede van Sporting Krommenie moest ook Jordi van Beek in the afthermath erkennen.
  Volgende week uit tegen V.V. Bergen. Met deze inzet zullen de grazende supporters weer met veel plezier richting zee reizen.
rfwbs-slide