• Daverende start

  Na de oefenwedstrijd tegen OFC die met 10-0 werd gewonnen, was het dan eindelijk weer tijd voor een echte wedstrijd. De beker staat dit keer op het spel.
  Vol goede moed en met veel toeschouwers togen de meiden naar De Zouaven in Grootebroek. Onder een stralend zonnetje ging het team van Coach Victor stralend van start. In de selectie zijn dit jaar een paar nieuwkomers: Berbe, Isa en Eliada.
  Het was na 1 minuut al raak: Doris verovert de bal en schiet de bal naar voren. Roos pikt op en is sneller dan haar tegenstandster, de 0-1 is een feit. Nog geen minuut later doet de volgende kans zich voor, maar dat ging toch iets te makkelijk. Na een kwartiertje komt Fleur M helemaal vrij en heeft ze hoek voor het uitzoeken: 0-2, een minuutje later dribbelt ze de bal het doel in en is het al 0-3.
  Niet alleen de spitsen staan op scherp, ook op het middenveld gaan de meiden lekker, leuke combinaties, 1-2tjes. Aan de kant is het weer genieten.
  Toch nemen de Zouaven de eerste corners voor hun rekening, er komt echter geen gevaar uit en weer heerst Julie op het middenveld en speelt ze Lisanne op maat aan die voor de 0-4 zorgt. De keepster van Zouaven is waarschijnlijk een voetbalster en gebruikt nauwelijks haar handen, duiken op een bal is er ook niet bij en dus maakt Lisanne even later de 0-5.
  Tussen de 0-5 en 0-6 belandt er ook nog een bal op de paal. Deze 0-6 is overigens een zuivere hattrick van Fleur M na goede voorbereiding van Noé. Daarna is het de beurt aan Noé om de 0-7 te maken. Ondertussen heeft Sporting al een paar corners gehad, waarvan er één door Fleur V op de lat wordt gekopt. Noé bepaalt de ruststand op 0-8.
  Door het vele geweld in de voorhoede vallen de dames van de verdediging niet op, het is echter hun verdienste dat Zouaven geen moment gevaarlijk wordt: ze komen er simpelweg niet langs. Toch weet verdedigster Shanou het mooiste doelpunt van de wedstrijd te maken: na een corner neemt ze hem in een keer op haar slof en knalt ze de bal van grote afstand in de verre bovenhoek, 0-9. In de tweede helft heeft Zouaven een andere keepster en deze helft is het scoren iets lastiger omdat deze keepster vaker op de goede plek staat en er een paar ballen uittikt. Toch komt de doelpuntenmachine weer op gang: Roos scoort haar tweede: 0-10 en daarna maakt Noé 0-11.
  Zouaven krijgt nog een kans om de eer te redden met een vrije trap vanaf een mooi punt, maar die gaat ruim naast het doel van keepster Eliada.
  De inzet van de meiden gaat onverminderd voort, maar achteraf blijkt dat te komen doordat Victor een traktatie op de Mac had beloofd als het 0-14 zou worden. De meiden blijven dus drukken, maar gedurende de wedstrijd belandden er minstens 6 ballen op de lat of op de paal. Doris maakt nog wel rustig in alle drukte de 0-12 en Noé bepaalt niet alleen de ruststand, maar ook de eindstand: 0-13. Daarna zijn er nog een paar kansen, maar de ballen willen niet meer doorkomen door de drukte in het doelgebied en dus eindigen we met 0-13. De Mac is dus voor eigen rekening, maar deze overwinning smaakt wel naar meer!
rfwbs-slide