• Cruijff Arena brengt ons van slag

    De droom van vele voetballertjes is om ooit te mogen spelen in de Johan Cruijff Arena. Vanmorgen vroeg mochten jullie spelen op steenworp afstand van dat stadion.
    Of het nou aan het vroege tijdstip lag of aan het imponerende stadion we zullen het nooit weten maar we waren vandaag als team onherkenbaar. Het leek wel alsof we voor het eerst met elkaar samen speelden. De duels werden slap of helemaal niet aangegaan, tegenstanders werden vrij gelaten met als gevolg in no time 2-0 achter. We stonden erbij en keken ernaar. Mick moest na enkele minuten het spel even verlaten vanwege een flinke bloedneus als gevolg van een tik op zijn neus. Vervolgens een geweldige redding van verdediger Dees met heel nare gevolgen omdat hij met zijn gezicht in volle vaart hard tegen de stalen doelpaal knalde en krimpend van de pijn op de grasmat bleef liggen. Na enkele minuten ging hij met een mond vol bloed en een enorm ei op zijn voorhoofd richting de EHBO. Dit betekende einde wedstrijd voor Dees. De ploeg was danig van slag en halverwege een tussenstand van 6-0. Het is te begrijpen dat zo'n ongeluk van je ploeggenoot een impact heeft. Neemt niet weg dat de slappe instelling waarmee de wedstrijd werd ingegaan echt niet kan. De bal was te zwaar, ik vind het zo koud etc. zijn geen steekhoudende argumenten. Afgelopen donderdag is er uitstekend getraind waarbij de vonken er af vlogen en twee dagen later staan we om 7 uur op voor een competitie wedstrijd in Amsterdam en alles is verdwenen.
    In de tweede helft ging het duidelijk beter en werd er wel strijd geleverd. De foutjes die dan gemaakt worden nemen we voor lief. Einduitslag werd 7-2 waarmee je statistisch gezien kunt stellen dat de tweede helft is gewonnen met 2-1. Tegelijkertijd komt dan het besef dat er dus echt veel meer in had gezeten vandaag. Laten we hier lering uit trekken want jullie kunnen echt goed voetballen maar zonder 100 % inzet, beleving en bezieling gaat het niet lukken.
    Dees we hopen allemaal dat je blessures voorspoedig genezen zodat we je weer snel in ons midden mogen zien. We hebben je keihard nodig.
    trainer/coach Jan