• Broodkruimels

    Na bekendmaking van de bekerloting stelden we vast dat we het eigenlijk aan onze stand verplicht zijn om door te bekeren. In deze fase van het seizoen is het nog lastig om te bepalen waar we echt staan maar als 3e klasser in een poule met 4e klassers is het adel dat verplicht. De start vorige week zei me nog niet zoveel. WBSV was een lekkere tegenstander om er in te komen na een half jaar zonder competitie (7-1). Van Kwadijk mochten we meer weerstand verwachten al was het alleen maar op basis van scorebordjournalistiek. Zij wonnen tenslotte van WBSV met 10-1.

    Dat Kwadijk makkelijk scoort werd ons al snel duidelijk. Bij de eerste de beste kans in de 3e minuut mocht Casper de bal al uit het netje halen (0-1). We hadden gelukkig niet lang nodig om het evenwicht te herstellen. Bram kon alleen door een overtreding afgestopt worden. Helaas voor Kwadijk binnen de 16. Penalty! De ongeschreven wet dat je de pingel als degene die is neergelegd beter niet zelf kan nemen lapte Bram aan zijn laars. Zolang je scoort, meer dan terecht (1-1).

    Gedurende de wedstrijd een dominant Sporting maar een levensgevaarlijk en effectief Kwadijk in de omschakeling. Op 3 momenten in de wedstrijd dacht ik dat de wedstrijd in de tas zat. Na de 2-1 van, wederom, Bram na een prima steekpass van Timo. Na de 3-2 van Jasper in de 8e minuut van de tweede helft en nadat we voor de derde keer op voorsprong kwamen via Bram (na het kwartet van vorige week nu een valse hattrick) en Luuk M (5-3). Telkens lieten we Kwadijk onnodig terugkomen in de wedstrijd. Dominantie verleidde ons soms tot gemakzucht en de afstemming achterin was ook nog niet optimaal. Als er bij het vooruitverdedigen ook maar één besluit om toch naar achter te rennen ligt de weg naar het doel voor de tegenstander open. Zo werd het vlak voor rust 2-2, na 11 minuten in de tweede helft 3-3 en ruim 5 minuten voor tijd 5-4. Het had slechter kunnen aflopen als niet nog een doelpunt van Kwadijk werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Nu bleven de 3 punten in Krommenie. Een verdiende overwinning maar we hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken.

    Ik heb de vervelende eigenschap dat ik langer zit met een nederlaag dan dat ik geniet van een overwinning. Cristiano Ronaldo zei: een nederlaag voelt alsof ik ben uitgehongerd, een overwinning geeft hetzelfde gevoel met het verschil dat ik dan een paar broodkruimels heb gegeten. Cristiano Ronaldo kan, zoals met alles, overdrijven. Hij is echter wel een speler die iedere dag beter wil zijn dan de dag ervoor. Dat moet ook ons streven zijn. Ondanks dat ik na de wedstrijd positieve geluiden heb gehoord denk ik en weet ik dat we veel beter kunnen. – If you think you’re perfect already then you’ll never be –

    Coach Raymond

rfwbs-slide