• Bloed, zweet en tranen

  Krommenie – Vandaag ontvingen wij de jeugd onder 9-1 van de Racing Club uit Zaandam op ons sportpark. De omstandigheden waren redelijk zwaar met een stevige wind en drassig veld om de derde competitiewedstrijd in de eerste klasse af te werken. Een klasse waar we overigens lekker meedraaien met reeds een nederlaag en een overwinning in de boeken. Na de goede overwinning (1-8 bij ADO'20) was het zaak deze goede lijn door te zetten.

  Zoals inmiddels gebruikelijk start Teun Ter Stegen op doel en beginnen we met de pitbulls Adam en Liam achterin, het kanon Cemtraal en Joël en Joris als aanvalskoppel. De vermagerde Noah begon na een zware griepweek als wissel en Samuel startte voor de zekerheid op de rug van Noah zodat hij niet weg zou kunnen waaien.

  De eerste helft begonnen we lekker fel en liggen er ook mogelijkheden, we hebben enigszins overwicht en dat resulteert in wat mogelijkheden. Mede doordat we de bal steeds in één keer willen schieten zonder eerst aan te nemen en te kijken worden de kansen niet verzilverd. Het scorebord blijft daardoor lang op de beginstand staan, maar het is Samuel die daar een einde aan maakt. Hij weet zich knap door de hechte verdediging van de bezoekers te spelen en zet ons op de verdiende voorsprong, 1-0. Tegen de verhouding in komen we helaas weer gelijk en door wat miscommunicatie achterin zelfs op achterstand, 1-2. Gelukkig hebben we altijd Joris nog die met een laag schot de keeper weet te verrassen en zo in ieder geval de gelijke stand mee de kleedkamer in weet te nemen.

  In die kleedkamer kunnen Teun, die wederom goed keepte, en Joris van shirt wisselen en de nodige dorstlessers genoten worden na de roerige eerste helft. Uiteraard bespreken we wat er goed ging en beter kan en besluiten we gewoon voor de volle winst te gaan.

  Na al een paar minuten kunnen de winstplannen de prullenbak in, want RCZ komt wederom op voorsprong, 2-3. De wedstrijd ontwikkelt zich tot een waar gevecht met Liam en Adam voorop. Noah houdt zich ook knap staande in de steeds meer fysiek wordende tweede helft. Samuel besluit dan op eigen houtje over rechts richting achterlijn te gaan en schiet vanaf bijna onmogelijke hoek schitterend raak in de verre hoek, 3-3. Toch weten de sterke Zaandammers weer op voorsprong te komen en is het weer keihard knokken om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen, 3-4. En geknokt wordt er, Joris staat als een baas te keepen, Sporting toont karakter en Cem weet vanaf het middenveld goed door te komen en met reuzenpassen nadert hij het vijandelijke doel om vervolgens koel in de linker hoek af te ronden, 4-4! Er is vervolgens nog weinig tijd over, maar Joël Robben is nog wel dreigend … zou het dan toch? Maar nee, het ontbreekt ons een beetje aan geluk. De remise voelt toch als een victorie gezien we het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand hebben aangekeken.

  Dappere strijders, wat hebben jullie weer karakter getoond en een bloedstollende partij op de mat gelegd. Iedereen klasse gespeeld, geen één uitgezonderd, steeds beter de posities gehouden en op de andere aandachtspunten kunnen we trainen. Toch een speler van de week en dat is Samuel; twee mooie goals en ook goed de verdedigende duels aangegaan. Volgende week zetten we deze stijgende lijn hopelijk weer voort bij de buren in Wormerveer.

  De coach
rfwbs-slide