• BIJNA PERFECTIE IN PURMEREND

  BIJNA PERFECTIE IN PURMEREND

  PURMEREND – Voor de laatste uitwedstrijd in deze korte competitiecyclus konden we aantreden tegen de plaatselijke FC. De weergoden waren ons gunstig gezind en het échte gras lag er uitnodigend bij. De warming-up ging scherp, maar ook ontspannen inclusief ‘samba’, dus het beloofde een swingende strijd te worden van onze kant.

  Ties was er helaas niet bij vanwege een familieweekend, daarentegen keerde Siem gelukkig terug van een voetblessure, dus hij nam de plek onder de lat over. Vanaf deze wedstrijd ook weer een driemans verdediging met Adam op rechts, Don centraal en Cem links. Samuel nam de centrale plek op het middenveld voor zijn rekening en de levensgevaarlijke voorhoede bestond uit Quinten in de punt geflankeerd door Dishairo vanaf links en Rinke vanaf rechts. De multifunctionele Joris zou later de plek van Rinke overnemen.

  De eerste helft starten we furieus, geconcentreerd en met zelfvertrouwen stralen we uit wat we eigenlijk élke week willen zien. Samuel is zichtbaar in zijn element op het middenveld en beloont de diepgaande spitsen op heerlijke passes. Helaas wordt ons overwicht nu nog niet in de score uitgedrukt, maar even later weten Quinten en Rinke op aangeven van respectievelijk Joris en Don ons op een meer dan verdiende voorsprong te zetten, 0-2. De time-out kan eindelijk eens benut worden om complimenten uit te delen en we besluiten zo door te gaan. Dat doen we ook, alleen verzuimen we om de kansen te benutten en zo de score uit te breiden, dus we gaan rusten met ‘slechts' de 0-2 voorsprong.

  De rust gebruiken we voor de nodige hydratatie en proberen we de focus te houden met een ouderwetse rondo.

  Tijdens het tweede bedrijf blijkt al snel dat onze tegenstander in de Weidevenne ook geen koekenbakkers zijn en gooien wat meer strijd in de confrontatie. Het spelbeeld wordt wat rommeliger en we lijken de grip een beetje kwijt. We zijn nog wel een paar keer gevaarlijk maar we weigeren voorgoed afstand te nemen van de taaie tegenstander. Don valt geblesseerd uit, dus we moeten ook nog verder zonder wissels. Gelukkig hebben we nog mannetjesputter Adam en de sterke Cem die ons met assistentie van de puik keepende Siem overeind houden, desalniettemin valt dan toch de aansluitingstreffer en de opponent ruikt bloed, 1-2. Tot overmaat van ramp moet Rinke, na een venijnig duel met zijn directe tegenstander, de strijd staken met een liesblessure, wat ons in een ondertal brengt. Toch weten we nog bijna het verschil weer op twee te zetten, maar helaas stond bij hen ook een ijzersterke keeper op de lijn. Alsof de rampspoed nog niet voldoende was, weten we een voorzet van de tegenstander in eigen doel te werken en de onverdiende gelijkmaker is toch een feit,2-2. Rinke besloot tot ieders verbazing al strompelend het veld weer te betreden, als een duveltje uit een doosje weet hij ook nog uit een dieptepass zijn lichaam voor de tegenstander te krijgen en snelt richting doel, maar met een ferme duw in de rug weet de verdediger hem binnen het penalty gebied van een schot te houden. Op appèl weet de scheidsrechter wel te reageren, de coach van de tegenstander zegt; “leg ‘m maar op de stip\", maar de brave borst geeft slechts een vrije trap. Helaas weten we deze niet te verzilveren, wat wel een verdiende en ultieme beloning zou zijn geweest voor een enerverende pot voetbal. Eindstand 2-2, op het veld geen winnaar, maar om het veld alleen maar.

  Talenten, strijders, amigo's, bedankt voor deze heerlijke zaterdagmorgen. Hier doen we het met zijn allen voor! Alhoewel jullie aanvankelijk teleurgesteld waren met het resultaat, wat jullie siert, mogen jullie écht trots zijn op het vertoonde spel, de enorme passie en goede instelling. Neem dit mee naar volgende week tegen DCG, zodat we het thuispubliek ook eens kunnen trakteren. Vamos!

  Een coach.
rfwbs-slide