• Benauwde zege

    Vandaag de toch altijd wat beladen derby tegen de buren van Fortuna Wormerveer 010-1 die op de ranglijst 6 punten onder ons stonden. Dit betekent niet dat je zo'n wedstrijd eenvoudig gaat winnen. Als je dan wat afwachtend en laconiek aan een wedstrijd begint dan kijk je dus zomaar tegen een 0-2 achterstand aan. Gelukkig kwamen we weer spoedig in de wedstrijd door nog voor de eerste time-out de aansluitingstreffer te scoren 1-2 waardoor het geloof in een positief resultaat beduidend toenam. Snel na de aftrap lieten we de gelijkmaker 2-2 aantekenen maar het voetballen en samenspel wilde vandaag niet echt lukken wat uiteraard ook een verdienste was van de fel op de bal zittende tegenstander die ons geen centimeter ruimte gunde. Halverwege keken we tegen een 3-4 achterstand aan.
    In de rust probeerden we bij het bekertje limonade de zaken weer goed op een rijtje te krijgen. De strijd werd in ieder geval vol aangegaan en in de pittige duels lieten we het kaas niet van ons brood eten. Nadat het eerst toch weer Fortuna was dat scoorde, wisten we dit om te buigen tot een 6-5 voorsprong. Dit bleek niet genoeg want de tegenstander scoorde de 6-6. Uiteindelijk wisten we toch nog eenmaal te scoren zodat er een 7-6 eindstand werd bereikt waarmee ook deze wedstrijd in winst is omgezet. Proficiat voor dit resultaat.
    Kijkend naar het door ons vertoonde spel dan gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we momenteel een soort kick en rushvoetbal spelen. In no time vliegt de bal van doel tot doel, weinig samenspel, nauwelijks bewegen zonder bal, zwak positiespel en opbouw van achteruit is er niet meer bij. De grap is dat juist deze elementen op de trainingen centraal staan en daar laten we zien dat we dit echt wel kunnen. Wellicht dat de spanningen rond deze derby en die van Sinterklaas allemaal meespeelden want we zijn echt tot beter en veel aantrekkelijker voetbal in staat. Het betere voetbal dan maar volgende week tonen in en tegen Diemen 010-1.

    Trainer/coach Jan
rfwbs-slide