• Bekercompetitie MO17-1

  Bekercompetitie MO17-1

  Al vroeg waren de meiden van MO17-1 in training want op 1 september zouden ze van start gaan met een reeks van 3 bekerwedstrijden. De eerste wedstrijd was in Almere tegen FC Almere, bij de mannen toch een club die bijna de eredivisie zou gaan halen… Bekerwedstrijden zijn leuk om te winnen maar nog leuker om te oefenen. Het werd een aardige pot, maar er werd wel enigszins geflatteerd maar terecht verloren met 3-0.
  De week erna stond een thuiswedstrijd tegen Fortuna op het programma. Een wedstrijd tegen klasgenoten maar ook tegen voormalig teamgenootjes Noa S en Kenza. Dit was een gelijkwaardige wedstrijd, er werd al aardig gevoetbald, de kansen en de gemiste kansen gingen over en weer. Meestal trekken de meiden na de rust fel van leer maar nu heerste slapte en lukte het Fortuna dus wel om de bal een aantal keer kort achter elkaar tussen de palen te krijgen. Bij de opgelopen achterstand kwam de vechtlust weer terug, maar het lukte niet om te scoren: De bal mocht er niet in: een bal op de paal, de lat en zelfs de onderkant van de lat en een scrimmage in het doelgebied en toch lukte het niet om de wedstrijd weer gelijk te maken. 5-2 verlies was de eindstand. Er is dus werk aan de winkel: de buitenspelval werd niet vaak genoeg benut, het rondspelen op het middenveld moet nog wat strakker en het afmaken voorin verdient verbetering.
  Als laatste van de 3 stond de wedstrijd tegen VVA op de planning. VVA had tegen dezelfde tegenstanders gelijk gespeeld en werd dus sterker geacht. VVA ging er zeer fysiek in: continu werd het lichaamscontact gezocht. De scheidsrechter floot er wel voor maar de irritatie bij onze meiden groeide toch. Al snel kwam Sporting op voorsprong door een mooi schot van Lisanne. De wedstrijd werd daarna nog harder en onze meiden nog geïrriteerder. Duidelijk was dat Sporting sneller was hierdoor bleven de meiden van VVA steeds onze meiden in de rug lopen. Uiteraard zijn onze meiden op het veld ook geen schatjes, dus het werd een pittige pot. Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van VVA. Na een lullig tegendoelpuntje vanaf een ingooi, kwam er weer een doelpunt volgens het boekje: de lange bal van Isa werd netjes door Gina bij Fleur afgeleverd en zij tikte de bal achter de keeper.
  De irritaties resulteerden in gele kaarten: een nieuw fenomeen voor onze meiden. Ze moeten nog leren om hun mond te houden tegen de tegenstander en vooral tegen de scheidsrechter. Ook al neemt hij een foute beslissing (100% strafschop, ook volgens de lijnrechter) je zult het moeten accepteren: mondje dicht en laat je voeten spreken! Bij een gele kaart moet je er 10 minuten uit en je benadeelt hiermee je team. Ondanks dat Sporting hierdoor soms in de minderheid was, hielden ze stand en bleef de eindstand 2-1.
  Volgende week begint het echte werk: dan gaan de meiden aan de slag in de hoofdklasse. Er is genoeg kwaliteit in dit team, er is genoeg pit, er is genoeg vechtlust: dus koppies er bij houden en samen er voor gaan!! Succes!

  Een voetbalmoeder.