• Always look on the bright side of life

  8 juni 2019 Het lijkt wel herfst: 13 graden, regen en windkracht 6. De meeste elftallen zitten thuis, op de camping of komen bij van het Luilak vieren. MO17-1 heeft nog een thuiswedstrijd en volgende week een uitwedstrijd op het programma. Beide teams zitten vol met invallers: WSV heeft geen wissels, Sporting slechts 1 en Victor fluit zelf. Er is vanwege het slechte weer en het vroege tijdstip slechts een handjevol publiek op de tribune.
  Sporting start voortvarend, ze nemen het initiatief en spelen steeds op de helft van WSV. Af en toe brengt Noé een versnelling in het spel en al snel ontstaan de eerste kansen voor Sporting. Lisanne is haar tegenstandsters te snel af maar krijgt niet voldoende controle om de bal effectief in te schieten. Ook Fleur M. verzuimt de bal in het net te schieten, zij schiet net langs het doel. WSV weet een gevaarlijke uitbraak te forceren. Keepster Floor heeft nog niks te doen gehad, ze weet de bal nog wel te keren, maar de verdedigsters werken slecht weg, gelukkig loopt het goed af.
  Julie mag van grote afstand een vrije trap nemen, prachtig schot, maar helaas komt hij op de lat. Noé probeert het later zelfs vanaf de middellijn, maar de bal komt in de handen van de keepster. Sporting blijft aandringen, maar het afmaken lukt niet: de bal gaat nogmaals naast of wordt op het laatste moment onderschept.
  Na 25 minuten is het dan eindelijk raak: Demi speelt een lob over de keeper, zij redt prachtig maar krijgt de bal niet weg en Lisanne kan in de rebound scoren: 1-0.
  WSV probeert ook in de aanval te gaan, maar is niet gevaarlijk, mede dankzij Famke die een goede invalbeurt maakt. Sporting verzuimt nog een keer te scoren omdat er voor eigen succes gegaan wordt in plaats van goed samen gespeeld wordt.
  In de tweede helft worden er een paar stevige duels uitgevochten in een wedstrijd die verder niet heel stevig is omdat Victor de boel redelijk kort houdt. Uit deze duels komt wel een kans, maar de bal vliegt net over het doel. Lisanne kan haar tegenstandster weer op snelheid aftroeven, maar ze speelt de bal te ver voor zich uit en verder dan een corner komt het niet. Corners van rechts zijn nu lastig met windkracht 6 tegen. Onze spitsen moeten weer in duel met de verdedigsters van WSV, die geven niet op en zorgen ervoor dat er niet goed uitgehaald kan worden.
  Toch begint WSV steeds meer vat op het spel te krijgen, het spel schuift op en WSV komt vaker op de helft van Sporting. Shanou moet ingrijpen en ruimt lekker op. Toch zijn er nog steeds kansen vanuit corners: Demi neemt de bal in eens, maar de bal wordt geblokt, maar in tweede instantie lukt het ook niet: de keeper van WSV doet goed werk.
  Dan is er eindelijk de eerste kans voor WSV, Floor kan geen redding brengen en het is gelijk: 1-1. De tegenaanval komt wederom niet uit de verf. Dan wordt er even niet opgelet door Sporting en wel door WSV en hij ligt er weer in: 1-2.
  Sporting probeert het nog wel, maar er zit geen lijn meer in de organisatie, voorstopster Noé gaat zelf aan de haal met de bal, kan hem niet kwijt en moet dan zelf verder. Zij passeert veel tegenstandsters maar het resultaat is dat er geen krachtig schot meer komt. Na een vrije trap stormt het hele elftal naar voren, maar weer is de WSV keepster in staat om de bal uit het doel te tikken. Het publiek overweegt nog om net als de Engelsen in de Nations League te gaan zingen: Always look on the bright side of life, maar het koor is te klein en we kunnen niet zo goed fluiten…
  En dan is het klaar: Sporting doet zichzelf flink te kort door te weinig te scoren, het gemis van de sterkste verdedigsters Sanne en Abir en eigen keeper is flink voelbaar: die paar foutjes achterin zijn nu funest omdat er door de aanval niet voldoende gescoord is. Jammer meiden, was niet nodig. Ook is het te merken dat er de afgelopen weken weinig is getraind. Dus komende week nog even jullie best doen, want jullie zijn echt wel in staat om de kampioen Marken het heel lastig te gaan maken.
rfwbs-slide