• All aboard!

    Velsen kwam met veel vertrouwen naar Krommenie. Ongeslagen kampioen in de 4e klasse en vorige week gestart in de 3e klasse met een gelijkspel tegen SVA O17-2. Wie kon ze wat? We zijn in Krommenie, Sportpark Provily, zaterdag 6 november net na kwart over 2. Velsen verlaat gedesillusioneerd veld 4. De clubkleuren van Velsen zijn geel-blauw, tevens de huiskleuren van onze nationale trots de Nederlandse Spoorwegen. Het voelt alsof ze zojuist door een trein zijn overreden.

    Sporting Krommenie O17-2 is een team met veel potentie. Het heeft een betrouwbare keeper die steeds meer zelfvertrouwen uitstraalt in Casper. Een complementair centraal duo met Mykai en Stef waarbij Mykai heel sterk is in de opbouw en Stef voor elke spits een nachtmerrie is. Sterke backs met Yara en Lars. Yara wordt voorafgaand aan een wedstrijd vaak onderschat door de tegenstander. Na afloop huilen ze om hun moeder. Lars koppelt technisch overwicht aan een sterk offensieve inbreng. Middenvelders Selim en Mika kun je altijd inspelen. De bal is daar veilig en eindigt altijd bij de juiste kleur. Luuk M is de offensieve middenvelder met een groot scorend vermogen. Heel vaak op de juiste plaats op het juiste moment. Joao zorgt voor de samba op linkshalf. Voorin spelen Bram en Bjorg op de vleugels. Bram is snel en technisch maar heeft even een vormdipje. Levert desondanks bij het druk zetten en het heroveren van de bal. Die vorm komt wel weer terug. Bjorg maakt een sterke periode door en koppelt zijn acties nu ook aan rendement. Adel is het balvaste aanspeelpunt in de spits die elke week zijn goaltje meepikt maar er ook voor zorgt dat anderen meer in hun kracht komen. Hetzij door een korte pass of het trekken van een gaatje. Dan misten we vandaag nog Brett door een blessure. Multi inzetbaar, gaat voorop in de strijd en levert altijd in de laatste linie als centrale verdediger of als back. Als bonus sloot Roan bij ons aan om minuten te maken. Nog meer samba op links. Als eruit komt wat erin zit is het echt genieten. We laten dit helaas niet elke week zien of soms maar in delen van wedstrijden. Vandaag kwam alles samen.

    Velsen krijgt met 10-1(!) op de broek en krijgt in één wedstrijd meer doelpunten tegen dan in alle 8 wedstrijden samen tot aan deze wedstrijd. Doelpuntenmakers: Bjorg (3), Roan (3), Luuk M (2), Adel en Mika. De Sporting Krommenie O17-2 trein dendert door. Volgende halte: Vogelenzang. Eindbestemming onbekend.

    Coach Raymond
rfwbs-slide