• Aan kop na geflatteerde zege

    Nadat eerder deze week de poulefase van de beker succesvol werd afgesloten met een derde winstpartij konden we ons eindelijk klaarmaken voor de start van de competitie. Tevens een nieuw meetmoment, want alle drie de bekerwedstrijden werden weliswaar gewonnen, dit gebeurde wel tegen teams die een klasse lager uitkomen. Geen Bram in de opstelling. Zijn doelpuntenproductie was ook JO17-1 opgevallen en omdat daar tevens een aantal blessures zijn mocht hij met het hoogste team mee. Nieuw aan boord, Selim. Terug van een jaartje weggeweest.

    Voor de wedstrijd werd er op gehamerd agressief (in de positieve zin van het woord) en geconcentreerd te starten. In de praktijk kwam daar niets van terecht. Slap, ongeconcentreerd. Misschien kwam het omdat we een drukke midweek achter de rug hadden met twee trainingen en een wedstrijd, anders kan ik het niet verklaren. We hadden mazzel dat VVH voor open doel mistte en wij uit onze eerste kans wel scoorden (1-0). Overigens een prima goal van Jasper na een goede aanval, maar niet passend in het beeld van de wedstrijd. Het was niet voor niets dat ik na 10 minuten al jongens liet warmlopen. Even later mochten we ook niet klagen toen we drie keer mochten aanleggen voor een vrije trap. Bij de eerste twee keer nam de tegenstander geen afstand of liepen ze te vroeg in. Bij de derde keer was het hangen (2-0). Doelpuntenmaker David. Zo was er een kwartier gespeeld, was er veel op het spel aan te merken, maar stonden we wel ‘gewoon’ op voorsprong.

    In de rust hebben we geen verklaring gevonden voor het slappe begin en daarom voornamelijk aandacht besteed aan de tactische discipline. Ik zal u de details hier besparen. Toch zou het de tweede helft niet veel beter gaan. VVH gaf nog niet op en kwam snel op 2-1. Jasper bracht het verschil weer op 2 (3-1) maar een kwartier voor tijd gaven we heel knullig de 3-2 weg. Pas 5 minuten voor tijd zouden we dan de wedstrijd toch beslissen. Jasper had Bram in de spits prima vervangen en werd uiteindelijk beloond voor zijn inzet na eerder in de wedstrijd twee keer de paal te hebben geraakt (4-2). We waren hem even kwijt na zijn doelpunt maar gelukkig stond hij op tijd weer klaar voor de aftrap om daarna in blessuretijd zelfs nog de 5-2 te maken. Naar verluidt rijdt Justin nu nog steeds een ereronde door Krommenie.

    Een verdiende maar geflatteerde overwinning. Mindere wedstrijden moet je ook winnen zeggen ze. Dat is inderdaad fijn maar toch zie ik ons liever winnen met beter voetbal. Dat zullen we zeker nodig hebben om resultaten te boeken tegen teams die ik hoger aansla. De tegenstander van volgende week (IJmuiden) zou dat zomaar kunnen zijn.

    Coach Raymond
rfwbs-slide