• Aalborg City Cup een geweldige ervaring

  Op woensdagavond 30 mei vertrok de selectie van Sporting Krommenie jongens onder 14-1 naar Denemarken om deel te nemen aan het door Eurosportring georganiseerde internationale voetbaltoernooi in het Aalborg.
  Na een lange busrit van ongeveer 14 uur, arriveerde de selectie donderdag om 10.00 uur ’s morgens in Aalborg. Enigszins versuft stapten de meesten uit de bus, want de spelers hadden nauwelijks geslapen.
  De eerste wedstrijd stond donderdag aan het begin van de middag op het programma, wat ons de gelegenheid bood om eerst de spullen naar onze slaapplek te brengen. Geen luxe hotel maar ‘camperen’ in een klaslokaal in een school met beperkte sanitaire voorzieningen. Dit samen met nog honderden andere spelers. Nadat spelers en begeleiding, in totaal 19 personen, de matrasjes en slaapzakken hadden uitgerold, vertrokken wij richting de organiserende voetbalclub voor de eerste 2 wedstrijden.
  De eerste wedstrijd werd nipt verloren, de tweede wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Een knap resultaat gezien het feit dat wij dit toernooi ingedeeld waren bij ploegen die uitkomen in de topklasse van hun land. Na het gezamenlijke diner bij de club, stond de openingsceremonie op het programma. Na het spelen van de volksliederen van de deelnemende landen en een heuse cheerleaders act, vertrokken wij richting onze slaapaccommodatie.
  Na het ontbijt op vrijdag, stonden 2 wedstrijden op het programma. Opnieuw een gelijkspel en verlies, wat ervoor zorgde dat wij uitgeschakeld waren voor een topranking. Na de wedstrijd gingen de spelers zich opfrissen voor de disco. Hiernaar werd echt uitgekeken, gezien de grote deelname van meisjesteams aan het toernooi.
  Aangezien wij zaterdag pas om half 6 onze wedstrijd moesten spelen, bezochten wij eerst het zwembad in Aalborg. Een prachtige accommodatie met sauna’s en stoombaden. Na de wedstrijd, die helaas opnieuw werd verloren, zijn wij wandelend naar het centrum van Aalborg gegaan waar de jongens de lokale MacDonalds hebben bezocht. Hierna hebben wij gezamenlijk in het hotel waar enkele ouders verbleven, de Champions League finale gekeken.
  Zondag stonden wij weer op tijd op, om rond half 9 te vertrekken naar Krommenie. Na opnieuw een lange, maar zeer gezellige busrit, gezien de vele liederen die in de bus gezongen werden, arriveerden wij om ca. 22.30 uur weer in Krommenie waar de ouders ons verwelkomden.
  Sportief was het gezien de zware poule indeling niet een succesvol toernooi. Echter, de energie en strijdlust van onze spelers in elke wedstrijd (vooral die tegen de Duitse clubs) was een lust voor het oog. Vermeldingswaardig is dat wij niet met lege handen naar huis zijn gegaan, want Sporting Krommenie is winnaar van de sportiviteitsprijs geworden.
  Vanuit sociaal en team building perspectief was het een zeer geslaagde buitenlandse trip. De begeleiding is zeer trots op de respectvolle wijze hoe jullie als team met elkaar zijn omgegaan. Mede hierdoor verdient deelname aan een internationaal toernooi zeker een vervolg in de toekomst!
rfwbs-slide