• 2-2 Verloren

  Op deze zonnige zaterdag stond de darby tegen het hooggeplaatste SVA op het programma. Aangezien SVA ook een rood/wit tenue heeft, mochten de meiden eindelijk weer eens in het zwart/roze tenu. De nieuwe roze sokken gaven nog licht, dus de meiden konden flink shinen op het veld.
  Er is wat gesleuteld aan de opstelling (ik ga jullie niet lastig vallen met 4-3-3 en 4-4-2 verhalen, dat geloof ik allemaal wel, het gaat tenslotte om wie de bal het vaakst in het doel van de tegenstander krijgt) maar daardoor was het voor sommige meiden even zoeken naar hun plekje. Voordeel daarvan was dat de tegenstandsters weer op zoek moesten naar onze speelsters.
  Lisanne had vandaag het kortste strootje getrokken en zij stond dus op doel. Demi zat helaas geblesseerd aan de kant. Ze moest al snel in actie komen, want de verdediging stond in het begin nog niet lekker (op zijn plaats). Desondanks was de eerste corner voor Sporting. Ook de eerste echte kans was voor Sporting, maar daar werd slordig mee omgesprongen en dus haalde de bal de doellijn niet. Isabelle doet vanaf afstand een aardige poging maar de bal gaat voorlangs. SVA weet ook snel weer voor het doel van Sporting te komen, maar vanaf het middenveld kan Julie Fleur M naar het doel sturen, ze is sneller maar de keepster weet te redden. Julie weet regelmatig de bal uit de kluwen te halen en de opbouw te starten richting het goede doel, maar in eerste instantie levert dit alleen maar corners op. De corners van Sporting zijn net als in veel vorige wedstrijden niet erg gevaarlijk. Maar even later komt er toch een mooi schot van Lucia dat maar nipt over de kruising gaat.
  Bij SVA staat oud Sporting speelster Jill in het veld en zij weet regelmatig de bal in het strafschopgebied te werken, de doelpogingen worden door Lisanne wel tegengehouden maar de bal blijft in het spel en dus is het gevaarlijk. Uiteindelijk weet SVA niet te scoren. Dan gaat Sporting weer in de tegenaanval, de opbouw gaat weer volgens het boekje, maar weer lukt het niet om het af te maken. Dan gaat de bal weer richting Sporting doel, Lisanne komt uit, maar krijgt de bal niet onder controle en SVA kan haar passeren en intikken: 0-1. Een paar minuten later is het aan de goede kant raak: Julie neemt de corner, de bal komt terug bij haar en nu kan ze wel voorzetten op Fleur M die de bal er vanuit de lucht inpegelt: 1-1. Mooie ruststand.
  De tweede helft begint weer wat rommelig, zowel verdedigend als aanvallend lukt het allemaal net niet. Dan kan er gecounterd worden: Fleur V is sneller dan haar verdedigster en die trapt haar in het strafschopgebied op haar hiel: strafschop! Noé weet hier wel raad mee: de bal wordt er keihard rechts ingeschoten en het staat 2-1.
  Dan volgt er een goede fase: Sporting heeft het beste van het spel, de combinaties beginnen beter te lopen, het spel speelt zich af op de helft van SVA, de strijd wordt feller maar niet echt harder. Sporting heeft veel balbezit en het lijkt kat-in-het-bakkie. Sporting verzuimt alleen te scoren.
  Maar dan gaat het toch weer mis: Sporting weet de bal niet van eigen helft te krijgen, de speelsters vinden elkaar niet, we krijgen een paar minuten paniekvoetbal en aan de kant voelen we het al aankomen. Helaas wordt de actie gestart met een handsbal van SVA die niet gezien wordt door de scheidsrechter, dan is het rommelig in het strafschopgebied. Lisanne heeft de bal maar houdt deze niet vast en SVA profiteert 2-2.
  Sporting probeert nog een mooie tegenaanval, maar daar heeft de vlagster van SVA geen trek in en de vlag gaat omhoog voor buitenspel terwijl er verderop nog een speelster van SVA dit liep op te heffen. Scheidsrechter René gaat mee met de grens en de aanval wordt in de kiem gesmoord. 2-2 het voelt een beetje als verlies, omdat het veldspel van Sporting beter was. Volgende keer moeten de meiden zich toch echt beter gaan belonen met meer doelpunten, zeker zolang er een keepersprobleem is. Winnen doe je pas als je een keer vaker scoort dan je tegenstander en dan maakt het niet uit hoeveel je er tegen krijgt.
rfwbs-slide