• 1 helft is genoeg

    Vanaf de start zijn de verhoudingen duidelijk: in de eerste minuut komt Sporting al in het penaltygebied, ondanks dat Fleur V onderuit geduwd wordt, geeft de scheids geen penalty. De scheids zou naar verluidt 80 jaar oud zijn, hij had dan ook nogal wat moeite om het bij te benen en alles te zien, maar hij deed het toch maar mooi. Het spel ging gewoon door en Sporting creëerde direct veel kansen, maar de keepster en de paal stonden in de weg. Al gauw volgt de eerste corner die door Doris op het hoofd van Fleur V wordt gelegd, maar helaas gaat de bal ternauwernood over. De meiden blijven aandringen, FC Uitgeest verdedigt uit door het midden en dat straft Noé onverbiddelijk af: 0-1. Isa W, vanaf nu Wouda genoemd omdat er 2 Isa’s zijn haalt ook uit, maar de bal gaat naast. FC Uitgeest breekt voor het eerst uit, maar keepster Eliada keert de bal. Echt gevaar ging hier niet van uit.
    De verdediging is ook weer op orde: Abir verovert de bal en passt over grote afstand naar Lisanne die de bal meeneemt en in de verre hoek inschiet: 0-2. Vlak daarna krijgt Sporting een vrije trap mee en vanaf een metertje of 20 schiet Noé in de korte hoek: 0-3. Uitgeest blijft wel proberen maar die spits heeft niks te vertellen tegen 3 Sporting verdedigsters. Sporting is sneller, dat geldt voor alle linies. Lisanne sprint haar tegenstandster voorbij, zet de bal mooi voor maar het lukt Roos niet om de bal binnen te lopen. Isa kan vanaf het achterveld ook een eind doorlopen, maar wordt in de drukte gestuit, een corner volgt. Na een paar minuten is het weer raak: Roos komt door op rechts, schiet net over de keepster die de bal nog wel met haar vingers raakt, maar de bal gaat toch in het netje: 0-4. Dan is het weer de beurt van Lisanne om na een grote solo-actie , haar tegenspeelster uit te spelen, door te lopen en in alle rust een hoek te kiezen: 0-5. Roos laat zien dat ze dat ook kan: ze beloont haar eigen actie met de 0-6. Wouda draait haar tegenstandster ook dol, maar dat leidt niet tot een doelpunt. Het valt op dat de uittrappen van de keepster steeds aan de zijkant uitvliegen, het zal de wind wel zijn…Uitgeest krijgt op slag van rust de eerste serieuze kans, maar de bal gaat over. Daarna pakt Wouda haar doelpuntje mee en gaan de meiden met een zevenklapper de kleedkamer opzoeken. 7 doelpunten,slechts 1 assist….

    De tweede helft vertoont een heel ander beeld: FC Uitgeest geeft niet meer zoveel ruimte en duikt meer in de duels. Ze hebben nu ook wat meer de wind in de rug en daardoor schiet de keepster niet meer steeds uit. Er ontstaat meer kluitjesvoetbal, de meiden houden het veld niet breed en er is geen doorkomen meer aan. Er zijn wel veel kansjes, maar het geluk ontbreekt en de vlagger heeft deze helft heel wat vaker de vlag in de lucht vanwege buitenspel. Onze vlagger Paul vlagt overigens eens uitstekende wedstrijd, hij zal weinig zweetdruppels hebben verspild…
    Coach Victor houdt altijd wel van een uitdaging en een weddenschap: als Roos een hattrick zou scoren dan zou hij weer de Sjaak zijn bij de MacDonalds. Roos krijgt veel kansen, maar de keepster, paal en buitenspelpositie verhinderen dat dat lukt. Uiteindelijk volgt er een doelpuntloze helft, maar who cares als er al 7 ballen in het net waren gevlogen.
    Tot volgende keer!


rfwbs-slide