• VV Bergen JO10-3 - Sporting K. JO10-3 (5-2)

  VV Bergen JO10-3 - Sporting K. JO10-3 (5-2)


  Zaterdagochtend op weg naar V.V. Bergen was het al stil inde auto. Over de weilanden hing een onheilspellende mistsluier, die een zware wedstrijd voor de boeg verborgen hield. Na 3 eenvoudige overwinningen in het bekertoernooi zal deze eerste uitwedstrijd veel verrassingen met zich meebrengen.
  Op het nieuwe en erg mooie complex van Bergen hing een nerveuze stemming, de bekers van het Molukkentoernooi die de spelers een extra boost moesten geven werden door Moeder Priscilla uitgedeeld dankbaar in ontvangst genomen.
  In de kleedkamer was een duidelijke spanning te voelen bij het team en de coaches. De eerste verrassing was het natte en kange gras, volgens de terreinknecht had VV Bergen JO10-3 aan hem gevraagd om het gras op veld C2 drie weken niet te maaien om zo onze technisch begaafde spitsen het moeilijk te maken. De keeper heeft voor aanvang deze wedstrijd een speciaal koolhydraadrijk dieet gehad en 24 schoppen onder zijn kont, zodat hij bij aanvang van de competitie de indrukwekkend lengte van 1.70 mtr haalde. Voor een 9-jarige een bijzondere lengte. De moeilijke terreinomstandigheden en deze impossante keeper gaf ons niet de start die we wenste; vol vuur, doorzettingsvermogen en flair.
  Bergen verscheen al snel voor onze keeper en aanvoerder Stan, maar deze hield met mooie acties lang zijn doel schoon. Toch viel de 1-0 niet onverwachts. Iker en Emma bleven in de positie voetballen en hebben heel wat aanvallen van de tegenstander doen stranden. Voorin hadden Wesley en Sjaak moeite om de verdediging in tweeën te scheuren. De afstandsschoten waren een gemakkelijke prooi voor die \"lange\". Veel aanvallen strandden door te zachte passes in het natte gras en met een ongelukkige sliding passeerde Jelle zijn eigen keeper.
  De tweede helft wilde we meer druk geven naar voren. Er werd beter op de posities gespeeld en met een mooie lob van Stan \"de man\" kwamen we op 2-1. Het leek er op dat we door konden drukken naar de 2-2. We raakten een beetje uit positie en de voorhoede van Bergen was een plaaggeest voor de verdediging. FInn moest menig gaatje dichten en Jeff leek was de belangrijke schakel tussen onze verdediging en de aanval. Toch kregen we meer kansen.
  Helaas viel de 3-1 te snel. De grasvoetballers uit Bergen waren duidelijk behendiger op dit zware veld. We kwamen meer en meer onder druk te staan en de 4-1 kwam erg ongelukkig. Maar ook het eigen doelpunt van Bergen werd als kadootje maar al te graag aangenomen. De wedstrijd was toen al gespeeld en het laatste doelpunt was een kers voor de tegenstander. De verloren wedstrijd werd snel wegggespoeld met een mooie penaltyserie, waar wij als de betere uit de bus kwamen. 😉
  Volgende week kunnen we ons recancheren Zeevogels, zijn jullie er dan ook weer bij?